Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

EWG: Aγώνας δρόμου για Ελλάδα, ενόψει Eurogroup

Προθεσμία μέχρι τις 20 Μαΐου και εντολή για συνεχείς επαφές και συναντήσεις έλαβαν οι ειδικοί του EuroWorking Group στις Βρυξέλλες, για να λύσουν το θέμα του ελληνικού χρέους με τρόπο που θα ικανοποιεί τόσο τα κράτη-μέλη όσο και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.


Στόχος είναι επίσης να εξασφαλίζεται η συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα και να διασφαλίζεται ότι το πακέτο προς την Αθήνα θα εγκριθεί από τα Κοινοβούλια των εταίρων.

Πληροφορίες του ανταποκριτή του ΡΙΚ στη βελγική πρωτεύουσα αναφέρουν ότι οι επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κλάους Ρέγκλινγκ και του EWG Τόμας Βίζερ έλαβαν εντολή να παρουσιάσουν έως την Παρασκευή "ένα σχέδιο για το χρέος που να φέρνει στο ελληνικό πρόγραμμα το ΔΝΤ".

Αν αυτό δεν συμβεί, το Γιούρογκρουπ της 24ης Μαΐου, προς το παρόν προσανατολίζεται στο λεγόμενο "σχέδιο Β", που προβλέπει αποδέσμευση δόσης τώρα, με "πολιτική ευλογία" από το ΔΝΤ και παραπομπή του θέματος του χρέους τον Σεπτέμβριο..
riknews.com.cy
16/5/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin