Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Βελτίωση των ρωσοτουρκικών σχέσεων επιθυμεί ο Erdoğan

Παριστάνει ότι δεν καταλαβαίνει ο Ταγίπ Ερντογαν, τι είδους βήματα αναμένει η Μόσχα από την Άγκυρα, προκειμένου να εξομαλυνθούν οι σχέσεις Ρωσίας-Τουρκίας.

 Σε δηλώσεις στη Σμύρνη, ο πρόεδρος της Τουρκίας είπε ότι ο ίδιος επιθυμεί βελτίωση των δεσμών με τη Ρωσία, επισημαίνοντας ότι οι δύο πλευρές πρέπει να εργαστούν από κοινού προς αυτή την κατεύθυνση.

 Υποστήριξε μάλιστα ότι ανησυχεί για την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι ρωσοτουρκικές σχέσεις, λόγω του λάθους ενός πιλότου, όπως χαρακτήρισε το περιστατικό κατάρριψης ρωσικού μαχητικού από την τουρκική πολεμική αεροπορία, τον περασμένο Νοέμβριο.

 Στο μεταξύ, σε τηλεφωνική επικοινωνία με την καγκελάριο της Γερμανίας, Αγκελα Μέρκελ, ο Ταγίπ Ερντογάν μετέφερε τις ανησυχίες της Αγκυρας για την επικείμενη έγκριση ψηφίσματος από το γερμανικό Κοινοβούλιο, για αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τους Οθωμανούς Τούρκους, το 1915.
 riknews.com.cy
--

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin