Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

Μεγάλο κύκλωμα διακίνησης μεταναστών προς το εξωτερικό εξάρθρωσε η ΕΛ.ΑΣ.

Διεθνές δίκτυο αποτελούμενο από δύο εγκληματικές οργανώσεις που διακινούσαν αεροπορικώς μετανάστες από την Ελλάδα σε άλλες χώρες της Ευρώπης και πλαστογραφούσαν ταξιδιωτικά έγγραφα προκειμένου να διευκολύνουν την είσοδο-έξοδο και διαμονή πολιτών τρίτων χώρων στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες της ΕΕ εξάρθρωσε η Ελληνική Αστυνομία.

Προηγήθηκε πολύμηνη έρευνα του Τμήματος Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, σε συνεργασία με αστυνομικές υπηρεσίες χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τη Europol, στο πλαίσιο του προγράμματος «Empact» για την παράνομη μετανάστευση.

Σε επιχείρηση με την κωδική ονομασία «Ερμής», την Τετάρτη σε διάφορα σημεία στο κέντρο της Αθήνας, συνελήφθησαν συνολικά 16 άτομα, οκτώ υπήκοοι Μπανγκλαντές, έξι Σουδανοί, ένας Πακιστανός κι ένας Σύρος, ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης. Παράλληλα, στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν άλλοι πέντε υπήκοοι Μπανγκλαντές, οι οποίοι βρίσκονταν παράνομα στη χώρα.

Για την επιτυχή έκβαση της επιχείρησης αυτής συστήθηκαν ειδικά κλιμάκια διακριτικής επιτήρησης, σύλληψης και προανάκρισης, με τη συμμετοχή αστυνομικών της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, εκπροσώπων της δικαστικής Αρχής και εξειδικευμένων στελεχών της Europol.

Στην κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνονται άλλα 48 άτομα που διαμένουν στην Ελλάδα (υπήκοοι Μπανγκλαντές, Σουδάν, Τυνησίας και Πακιστάν), καθώς και 51 άτομα που διαμένουν σε διάφορες χώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin