Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

Στόχος της Νούλαντ να “παγώσει” η σύγκρουση στην Ουκρανία

Η αμερικανίδα υφυπουργός Εξωτερικών Βικτόρια Νούλαντ έφθασε στη Μόσχα, όπου θα συζητήσει την κατάσταση στο ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας. "Για τις ΗΠΑ έχει σημασία να δείξουν έστω φαινομενικά ότι η κατάσταση σταθεροποιείται στην Ουκρανία, και οι λόγοι που θέλουν να το κάνουν παρουσιάζουν «εξαιρετικό ενδιαφέρον» ", δήλωσε στο ραδιόφωνο του Sputnik, ο εμπειρογνώμονας Ντμίτρι Μιχέεφ.

Η αμερικανίδα υφυπουργός Εξωτερικών Βικτόρια Νούλαντ, έφθασε για διήμερη επίσκεψη στην Μόσχα την παραμονή της 17ης Μαΐου, με σκοπό να συζητήσει την κατάσταση στο ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας.

Η Νούλαντ θα συζητήσει με αξιωματούχους της ρωσικής κυβέρνησης τα επόμενα βήματα που αφορούν την εφαρμογή των συμφωνιών του Μινσκ, με την υποστήριξη των χωρών του «κουαρτέτου της Νορμανδίας» και της τριμερούς ομάδας επαφής, καθώς και μια σειρά από περιφερειακά ζητήματα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Τελευταία φορά που η Νούλαντ επισκέφθηκε τη Ρωσία ήταν τον Ιανουάριο. Τότε είχε συνομιλίες με τον σύμβουλο του Ρώσου προέδρου Βλαντισλάβ Σουρκόφ, στην πόλη Πιονέρσκι, στην περιοχή του Καλίνινγκραντ.

Ο ειδικός σε θέματα Ηνωμένων Πολιτειών Ντμίτρι Μιχέεφ, θεωρεί ότι "αυτή τη στιγμή είναι άκρως σημαντικό για τις Ηνωμένες Πολιτείες να «παγώσουν» την σύγκρουση στην Ουκρανία"....http://greece-russia2016.gr/politics/20160518/505128.html
18/5/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin