Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

Το Βερολίνο κατηγορεί τη Μόσχα ότι βρίσκεται πίσω από κυβερνοεπίθεση στην Μπούντεσταγκ

Οι γερμανικές υπηρεσίες πληροφοριών κατηγόρησαν σήμερα τη ρωσική κυβέρνηση ότι βρίσκεται πίσω από τις διεθνείς εκστρατείες κυβερνοεπιθέσεων Sofacy και Sandworm με σκοπό την κατασκοπεία και τη δολιοφθορά, έναν «υβριδικό πόλεμο» που έθεσε επίσης στο στόχαστρο τη Γερμανία και το Κοινοβούλιό της.

Εταιρίες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της ασφάλειας του κυβερνοχώρου έχουν ήδη πει πως ρώσοι πειρατές πληροφορικής βρίσκονται πίσω από τη Sofacy (γνωστή επίσης ως APT 28 ή Pawn Storm), που έθεσε στο στόχαστρο δυτικούς θεσμούς όπως το ΝΑΤΟ τα τελευταία χρόνια, καθώς και η Sandworm που προκάλεσε μια τεράστια διακοπή ρεύματος στη δυτική Ουκρανία στις 23 Δεκεμβρίου 2015.

«Οι εκστρατείες οι οποίες κατοπτεύθηκαν προσανατολίζονται γενικά στην απόκτηση πληροφοριών, δηλ. στην κατασκοπεία. Όμως στο εξής οι ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών δείχνουν να κλίνουν στη δολιοφθορά», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο διευθυντής των γερμανικών υπηρεσιών εσωτερικών πληροφοριών (Γραφείο Προστασίας του Συντάγματος) Χανς-Γκέοργκ Μάασεν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin