Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Εβδομάδα των "παθών" για τη Γαλλία

Μία δύσκολη εβδομάδα ετοιμάζεται να περάσει η Γαλλία, η οποία τις τελευταίες ημέρες φλέγεται εξαιτίας του νόμου για τα εργασιακά.

Η η γαλλική κυβέρνηση παραμένει ανυποχώρητη ενώ το συνδικάτο CGT εντείνει τις κινητοποιήσεις.

Χθες, Δευτέρα, έξι από τα οκτώ διυλιστήρια στη χώρα βρίσκονται σε μειωμένη λειτουργία λόγω αποκλεισμών ή κινητοποιήσεων.
«Δεν θα κάνουμε πίσω μόνο και μόνο ελπίζοντας στις προεδρικές εκλογές» ανέφερε ο Φρανσουά Ολάντ.

Στο μεταξύ, η συνέχιση των κινητοποιήσεων αυτήν την εβδομάδα περνά από τον τομέα των μεταφορών ενώ τα συνδικάτα που αντιτίθενται στο νόμο έχουν το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη εβδομάδα, οπότε και ξεκινά το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου.

Κηρύσσοντας «εθνική ημέρα δράσης» την 14η Ιουνίου, έχουν δείξει πως θα μείνουν στο δρόμο όσο οι φακοί είναι στραμμένοι για έναν παραπάνω λόγο στη Γαλλία λόγω της ποδοσφαιρικής διοργάνωσης.

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ο Βαλς είχε τηλεφωνικές συνομιλίες με τους επικεφαλής όλων των συνδικάτων, κάτι που ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στεφάν λε Φολ είχε χαρακτηρίσει «απόδειξη πως τίποτε δεν έχει τελειώσει και είμαστε έτοιμοι για συνομιλίες, αλλά όχι υποχώρηση».
 elzoni.gr
31/5/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin