Κυριακή 1 Μαΐου 2016

Στραβά Μάτια: Δώρο στον Ερντογάν η βίζα και φόβοι για νέο κύμα προσφύγων

Οι Βρυξέλλες είναι πιθανό να ανοίξουν την πόρτα για ταξίδια δίχως βίζα, στην Ευρώπη, για τους Τούρκους πολίτες, ακόμη κι αν η Αγκυρα δεν πληρεί όλους τους όρους. Πολλοί στην Ευρώπη ανησυχούν ότι αυτό ίσως να πυροδοτήσει ένα νέο κύμα προσφύγων, από την ίδια την Τουρκία, γράφει το Spiegel.

Δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού αναφέρει ότι σύμφωνα με πληροφορίες την Τετάρτη η Κομισιόν αναμένεται να αποφασίζει για το θέμα της απελευθέρωσης βίζας, με πολλά να «δείχνουν» ότι θα κρίνει υπέρ της Αγκυρας.

«Εχουμε φέρει αποτελέσματα. Ο αριθμός των προσφύγων μειώθηκε και τώρα περιμένουμε η ΕΕ να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της και να προχωρήσει η απελευθέρωση της βίζας», είπε ο Αχμέτ Νταβούτογλου στην πρόσφατη συνάντηση που είχε με την Ανγκελα Μέρκελ, τον Ντόναλντ Τουσκ και τον Φρανς Τίμερμανς, στην Τουρκία, όταν του επισημάνθηκε ότι η Κομισιόν πρέπει να αποδείξει πως η Τουρκία πληρεί όλες τις προϋποθέσεις.

Η λογική της Αγκυρας είναι απλή, γράφει το Spiegel. Με δεδομένο ότι η Τουρκία επιλύει το πρόβλημα του προσφυγικής κρίσης για την Ευρώπη, οι 79 εκατ. κάτοικοι της χώρας πρέπει να μπορούν να ταξιδεύουν στην ΕΕ χωρίς βίζα, ακόμη και αν η Αγκυρα δεν έχει ικανοποιήσει και τους 72 όρους που θέτουν οι Βρυξέλλες. Αυτό είναι το «λάφυρο». Η Ευρώπη πρέπει να κάνει τα στραβά μάτια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin