Δευτέρα 9 Μαΐου 2016

Bραζιλία: Aκυρώθηκε η διαδικασία για παραπομπή της Ρούσεφ σε δίκη

Ο ασκών χρέη προέδρου της Κάτω Βουλής της Βραζιλίας ακύρωσε σήμερα τη διαδικασία παραπομπής σε βάρος της προέδρου της χώρας Ντίλμα Ρουσέφ και, που είχε εγκριθεί από τους βουλευτές στις 17 Απριλίου, όπως έγινε γνωστό από επίσημη πηγή.

Ο Βαλντίρ Μαρανιάου, που ανέλαβε την προεδρία της Κάτω Βουλής την περασμένη εβδομάδα, υποστηρίζει ότι υπήρξαν διαδικαστικά λάθη στην ψηφοφορία της 17ης Απριλίου με την οποία εγκρίθηκε η παραπομπή της Ρουσέφ.

Η απόφαση αυτή αναμένεται ότι θα περιπλέξει ακόμη περισσότερο την υπόθεση, δεδομένου ότι εντός της εβδομάδας η Γερουσία της Βραζιλίας θα ψήφιζε και αυτή με τη σειρά της για να εγκρίνει ή να απορρίψει την επίσημη έναρξη της διαδικασίας αποπομπής της Ρουσέφ. Την Παρασκευή, μια Επιτροπή της Γερουσίας είχε εισηγηθεί την παραπομπή της Ρουσέφ σε δίκη για παραβίαση της νομοθεσίας κατανομής δημόσιων πιστώσεων.

Ο Μαρανιάου ζητά η διαδικασία παραπομπής να επιστρέψει στην Κάτω Βουλή για να επαναληφθεί η πρώτη ψηφοφορία. Προς το παρόν παραμένει αδιευκρίνιστο αν η απόφαση αυτή του προέδρου της Κάτω Βουλής μπορεί να ανατραπεί από το Ανώτατο Δικαστήριο, τη Γερουσία ή την ίδια την Κάτω Βουλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin