Τρίτη 3 Μαΐου 2016

Δεν μπορεί να καταργηθεί η Bίζα για τους Tούρκους πολίτες δηλώνει η Λευκωσία

Η Τουρκία, όπως και η οποιαδήποτε χώρα, θα πρέπει να εκπληρώσει πολύ συγκεκριμένες υποχρεώσεις για να της παραχωρηθεί καθεστώς φιλελευθεροποίησης θεώρησης εισόδου των υπηκόων της στην ΕΕ επανέλαβε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Νίκος Χριστοδουλίδης. Δεν μπορούν να γίνουν ειδικές εκπτώσεις για οποιαδήποτε χώρα.

Σε δηλώσεις, στο περιθώριο εκδήλωσης στη Λόφου ο κύριος Χριστοδουλίδης είπε ότι υπάρχουν γύρω στα 72 κριτηρίων τα οποία θα πρέπει η Άγκυρα να εκπληρώσει.

Οι αρμόδιες Υπηρεσίες (της Κυπριακής Δημοκρατίας), τα Υπουργεία παρακολουθούν τις εξελίξεις, είπε.

«Πριν από μια βδομάδα έγινε σύσκεψη σε επίπεδο τεχνοκρατών και αυτή τη στιγμή αναμένουμε την αξιολόγηση από πλευράς Επιτροπής», ανέφερε.

Σχολιάζοντας δηλώσεις που έγιναν επί του θέματος, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «είναι σημαντικό να θέσουμε τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση. Η απόφαση εναπόκειται στο Συμβούλιο, δηλαδή στα κράτη μέλη, και παράλληλα επειδή είναι νομοθετική πράξη χρειάζεται και τη σύμφωνη γνώμη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Άρα αφορά συναπόφαση ανάμεσα στα κράτη μέλη και του Κοινοβουλίου».

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι οι ηγέτες της ΕΕ έλεγαν ότι δεν θα γίνει αυτό αν η Τουρκία δεν ανταποκριθεί και στα 72 κριτήρια, και ερωτηθείς μήπως αυτό άλλαξε τώρα, ο Εκπρόσωπος είπε «όχι σε καμιά περίπτωση. Αυτή ήταν η θέση των κρατών μελών όταν συζητήθηκε στις 28 Απριλίου σε επίπεδο Συμβουλίου. Η Τουρκία, όπως και η οποιαδήποτε χώρα, θα πρέπει να εκπληρώσει αυτές τις πολύ συγκεκριμένες υποχρεώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin