Παρασκευή 8 Απριλίου 2016

ΥΠΕΞ Ρωσίας: “Παράξενη” η άρνηση της Τουρκίας να διερευνήσει τη δολοφονία του πιλότου του Su-24

 Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Αλεξέι Μεσκόφ, σχολίασε την άρνηση της Τουρκίας να διερευνήσει την δολοφονία του ρώσου πιλότου του Su-24, επειδή, η δολοφονία πραγματοποιήθηκε στο έδαφος της Συρίας.

"Αυτό είναι κάτι περισσότερο από ένα περίεργο επιχείρημα», — δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Ρώσος διπλωμάτης και εξέφρασε την ελπίδα, ο Αλπαρσλάν Τσελίκ να υποστεί σοβαρή τιμωρία.

Ο Μεσκόφ υπενθύμισε το βίντεο στο οποίο ο Τσελίκ αναλαμβάνει την ευθύνη για το θάνατο του Ρώσου πιλότου.

Νωρίτερα, ο δικηγόρος του Τσελίκ, Μουράτ Ουστούνταγ, απέκλεισε εντελώς το ενδεχόμενο έκδοσης του πελάτη του στη Ρωσία, λέγοντας οτι η τουρκική νομοθεσία απαγορεύει ρητά τέτοιες διαδικασίες. Πρόσθεσε ωστόσο, οτι η Ρωσία μπορεί να καταστεί συμβαλλόμενο μέρος της διαδικασίας στην Τουρκία. Εάν το τουρκικό δικαστήριο το αποδεχτεί, η Ρωσία θα είναι σε θέση να υποβάλει όλα τα έγγραφα που κρίνονται αναγκαία, δήλωσε ο Μουράτ Ουστούνταγ.

Ο γραμματέας του γραφείου Τύπου του Ρώσου προέδρου, Ντμίτρι Πεσκόφ, τόνισε οτι το Κρεμλίνο παρακολουθεί προσεκτικά το έργο των τουρκικών ανακριτικών αρχών, όμως το ζήτημα της έκδοσης στη Ρωσία του Τσελίκ, παραμένει ανοιχτό........http://greece-russia2016.gr/politics/20160408/384313.html
8/4/16
--
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin