Παρασκευή 22 Απριλίου 2016

Προειδοποίηση από τον Obama κατά του Brexit

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα επανέλαβε την υποστήριξή του στην παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με τον Πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον στο Λονδίνο, λέγοντας ότι ως φίλος του Ηνωμένου Βασιλείου πρέπει να είναι ειλικρινής για το τι πιστεύει.

Σημείωσε ότι η απόφαση στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου είναι αποκλειστικά του βρετανικού λαού, ωστόσο είπε πως ο ίδιος θεωρεί ότι η συμμετοχή στην ενωμένη Ευρώπη «μεγεθύνει την επιρροή της Βρετανίας» και δεν τη μειώνει.

Σε μια σαφή προειδοποίηση που προκάλεσε άμεσες αντιδράσεις από τους ευρωσκεπτικιστές οι οποίοι έκαναν λόγο για «απειλή», πρόσθεσε ότι σε περίπτωση ενός Brexit οι ΗΠΑ θα δώσουν προτεραιότητα στη σύναψη εμπορικής συμφωνίας με την υπόλοιπη ΕΕ, με το Ηνωμένο Βασίλειο να μετακινείται «πίσω στην ουρά», παρά την ιδιαίτερη σχέση μεταξύ των δύο χωρών.

Ο Πρόεδρος Ομπάμα συμπλήρωσε ότι στη σύγχρονη εποχή οι χώρες που αφήνουν το στίγμα τους είναι αυτές που μετέχουν διεθνών οργανισμών και όχι όσες πορεύονται μόνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin