Τρίτη 26 Απριλίου 2016

Oριακές διαπραγματεύσεις με τον xρόνο να τελειώνει...

H Εβδομάδα των Παθών ξεκίνησε για την κυβέρνηση και ο «Γολγοθάς» αναμένεται να είναι εξαιρετικά δύσκολος μέχρι την ολοκλήρωση της συμφωνίας. Ο «πάγος» που βάζουν ξένοι αξιωματούχοι για έκτακτο Eurogroup τη Μ. Πέμπτη δεν πρέπει να αποθαρρύνει την Αθήνα, ωστόσο, δείχνει ότι υπάρχουν πολλές δυσκολίες.

 Στο Χίλτον γράφουν και σβήνουν προκειμένου να κλείσει η συμφωνία με την πρώτη επαφή με τους Θεσμούς να ολοκληρώνεται το βράδυ της Δευτέρας. Ξεκίνησε στη 13.00 της Δευτέρας τελείωσε λίγο μετά τις 8:30 το βράδυ.

Παρών είναι από την αρχή και σε όλη τη διάρκεια ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος ένω το απόγευμα στο επίκεντρο βρέθηκε το ζήτημα των κόκκινων δανείων με την παρουσία του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη και στελεχών της Τράπεζας της Ελλάδας.

Στο ξενοδοχείο για συνάντηση με το κουαρτέτο βρέθηκε και ο διευθυντής του γραφείου του Πρωθυπουργού Δημήτρης Τζανακόπουλος. Ένα από τα βασικά θέματα συζήτησης είναι η μορφή που θα λάβει το έξτρα πακέτο μέτρων 3,6 δισ. ευρώ.
Οπως αναφέρει το Βήμα, η πρώτη συνάντηση ήταν αναγνωριστική όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, «ακουσε ο ένας τον άλλον» λένε χαρακτηριστικά. Οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται την Τρίτη καθώς πρέπει να έχουν συμφωνήσει μέχρι τα ξημερώματα της Τετάρτης για να πραγματοποιηθεί το έκτακτο Eurogroup της Πέμπτης.

Την επανέναρξη των συζητήσεων Αθήνας-δανειστών επιβεβάιωσε το μεσημέρι της Μ. Δευτέρας και εκπρόσωπος της Κομισιόν. Ωστόσο για το εάν θα γίνει Eurogroup την Πέμπτη σημείωσε ότι αυτό αποτελεί απόφαση του Γερούν Ντάισελμπλουμ και δεν μπορεί να το επιβεβαιώσει η Κομισιόν...
imerisia.gr
25/4/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin