Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

Κύπρος: Nα αντλούμε διδάγματα από τον αγώνα της ΕΟΚΑ λένε τα κόμματα

Πρέπει να αντλούμε διδάγματα από τον αγώνα της ΕΟΚΑ και τις θυσίες των ηρώων μας δηλώνουν οι αρχηγοί ή εκπρόσωποι κομμάτων που παρέστησαν το πρωί στην δοξολογία στον Ναό του Αγίου Ιωάννη.


Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου δήλωσε ότι οι εθνικές επέτειοι προσφέρονται για εθνική περισυλλογή και περίσκεψη. "Να ανασκοπούμε τον παρελθόν, να αξιολογούμε το παρόν και να προγραμματίζουμε για το μέλλον" ανέφερε.

Ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Αδάμος Αδάμου δήλωσε πως σήμερα τιμούμε τους ανθρώπους που αγωνίστηκαν και έπεσαν για την ελευθερία αυτού του τόπου, από τον αποικιοκρατικό ζυγό.

"Το καλύτερο μνημόσυνο για αυτούς τους ανθρώπους είναι να προχωρήσουμε στην επανένωση της πατρίδας μας, μακριά από κατοχικούς στρατούς, επιβολές και επιβουλές, σε ένα τόπο που πρέπει να παραδώσουμε στα παιδιά μας ελεύθερο, με ασφάλεια και με όλα όσα χρειάζονται για να μπορούν να ζουν μια ποιοτική ζωή στο χώρο που τους γέννησε", ανέφερε.

Ο Αντιπρόεδρος της ΕΔΕΚ Κωστής Ευσταθίου ανέφερε ότι εάν υπάρχουν σήμερα προεδρικοί και υπουργικοί θώκοι, αν υπάρχει Βουλή, βουλευτές,επίσημοι αρμόδιοι και αναρμόδιοι, αυτό το οφείλουμε στην Κυπριακή Δημοκρατία και σε αυτούς που θυσίασαν τη ζωή τους , τους μάρτυρες, τους ήρωες μας, τους αγωνιστές της ΕΟΚΑ.

"Αν θέλουμε να τιμούμε τον εαυτό μας, την πατρίδα μας και τον αγώνα της ΕΟΚΑ οφείλουμε να διαφυλάξουμε την Κυπριακή Δημοκρατία ως κόρη οφθαλμού. Ως κράτος απροσμάχητο, αυτό είναι το καθήκον μας και αυτό θα πρέπει να πράξουμε και αυτό θα το έχουν υπόψη τους και οι διαπραγματευτές και οι συνομιλητές και η πολιτική ηγεσία αυτού του τόπου", ανέφερε.

"Μακάρι τα διδάγματα , τα λάθη, τα μαθήματα και τα παθήματα της γενιάς του 55-59 να διδάσκουν σωστά και την σημερινή πολιτική ηγεσία", δήλωσε ο Πρόεδρος των Οικολόγων Γιώργος Περδίκης. Σχολίασε και τις δηλώσεις Ερντογάν στις ΗΠΑ, χαρακτηρίζοντάς τις απαράδεκτες.


  • "Δήλωση η οποία αποτελεί ένα κακό οιωνό για την εξέλιξη στο Κυπριακό, αφού η Τουρκία φαίνεται να επιμένει στις απαράδεκτες θέσεις της να παραμείνει εγγυήτρια δύναμη και μητέρα πατρίδα των Τ/κ", είπε ο κ. Περδίκης.

Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών, Στέλιος Αμερικάνος δήλωσε ότι το έπος της ΕΟΚΑ είναι η κορυφαία και η πιο λαμπρή σελίδα στην σύγχρονη κυπριακή ιστορία και έχουμε καθήκον να τιμήσουμε όσους έχουν δώσει τη ζωή τους και έχουν αγωνιστεί για την πατρίδα μας αλλά και για την Ελλάδα.

"`Εχουμε επίσης υποχρέωση να θυμηθούμε ότι τίποτα δεν χαρίζεται, ότι όλα κερδίζονται με αγώνες και θυσίες και ιδιαίτερα η ελευθερία, επίσης να θυμίσω ότι οι αγωνιστές της ΕΟΚΑ και ο αγώνας δεν έγινε για να διχοτομήσουμε την Κύπρο με βάση την διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία", ανέφερε.

Η Πρόεδρος του Κινήματος "Αληλλεγγύη" Ελένη Θεοχάρους δήλωσε ότι μόνο αν οπλιστούμε με το ήθος και τον ακάθιστο και ακάθεκτο ανθρωπισμό των αγωνιστών και ηρώων της ΕΟΚΑ θα μπορέσουμε να βρούμε τις συντεταγμένες εκείνης της λύσης που θα κατοχυρώνει τα ανθρώπινα δικαιώματα του κυπριακού λαού.

"Και αυτό το οφείλουμε ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού προς όλους εκείνους που έπεσαν για την Ένωση και δημιούργησαν το κράτος της Κυπριακής Δημοκρατίας", ανέφερε.
  ΚΥΠΕ
1/4/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin