Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

Moscovici: Eντατική δουλειά για Eurogroup το συντομότερο

"Πρέπει να δουλέψουμε εντατικά για να δημιουργήσουμε τις συνθήκες που θα κάνουν δυνατή τη διεξαγωγή ενός Eurogroup το συντομότερο" δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο επίτροπος Οικονομικών υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί, ο οποίος συμμετείχε σήμερα στην κλειστή συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την παρακολούθηση και τον έλεγχο του ελληνικού προγράμματος.


Ερωτηθείς για τη στάση του ΔΝΤ στην προσπάθεια ολοκλήρωσης της πρώτης αξιολόγησης ανέφερε ότι "οι θεσμοί μπορούν να έχουν διαφορετικές αρχικές απόψεις αλλά πρέπει να εργάζονται από κοινού και η Επιτροπή είναι προσηλωμένη στην επίτευξη συμφωνίας μεταξύ όλων των πλευρών. Και είναι πολύ σημαντικό το ΔΝΤ να συμμετάσχει στο πρόγραμμα". Ωστόσο, δεν παρέλειψε να τονίσει πως "η πολιτική και κοινωνική πραγματικότητα στην Ελλάδα" πρέπει να λαμβάνεται υπ'όψιν, αλλά και "να γίνει κατανοητό ότι καταβάλλονται σημαντικές προσπάθειες για την εφαρμογή ενός πραγματικού προγράμματος μεταρρυθμίσεων".

Ο Π. Μοσκοβισί, υπογράμμισε, επίσης, τη "μεγάλη πρόοδο" που έχει σημειώσει η Ελλάδα, τον τελευταίο καιρό, επισημαίνοντας πως είναι εξαιρετικής σημασία το γεγονός ότι οι ελληνικές αρχές και οι θεσμοί είναι "πρακτικά σύμφωνοι" όσον αφορά τα μέτρα που πρέπει να ψηφίσει η Ελλάδα στο πλαίσιο του προγράμματος, όπως είναι "οι μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό, το φόρο εισοδήματος, τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, το ταμείο αποκρατικοποιήσεων και στις ιδιωτικοποιήσεις".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin