Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

Πούτιν: Στην Τουρκία, δεν υπάρχει εγγύηση για την ασφάλεια των Ρώσων

Αν κάποιος αποφασίσει να βουλιάξει, δεν μπορεί να σωθεί. Έτσι απάντησε ο Βλαντίμιρ Πούτιν στην ερώτηση μίας 12χρονης μαθήτριας, για το ποιόν θα έσωζε πρώτο, τον πρόεδρο της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο, ή τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στη διάρκεια απευθείας εκπομπής της ρωσικής τηλεόρασης.

 "Αν κάποιος αποφασίσει να βυθιστεί, είναι ήδη αδύνατον να σωθεί. Εμείς όμως φυσικά είμαστε έτοιμοι να δώσουμε ένα χέρι βοήθειας, σε οποιοδήποτε από τους εταίρους μας, εάν αυτός το θελήσει" είπε ο ρώσος πρόεδρος.

Ο ρώσος πρόεδρος είπε οτι θεωρεί την Τουρκία μια φιλική χώρα, η Μόσχα όμως έχει προβλήματα με μεμονωμένους πολιτικούς. « Θεωρούμε την Τουρκία φίλο μας, και τον τουρκικό λαό φιλικό με τον οποίο φυσικά, θα οικοδομήσουμε σχέσεις πολύ καλής γειτονίας. Εχουμε προβλήματα με ορισμένους πολιτικούς, τη συμπεριφορά των οποίων θεωρούμε ανεπαρκή, και ανάλογα εμείς αντιδρούμε'', είπε ο Πούτιν.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο Πούτιν, η τωρινή κυβέρνηση της Τουρκίας όχι μόνο δεν πολεμά τους ριζοσπάστες και τους εξτρεμιστές, αλλά συνεργάζεται μαζί τους. Ομως και τα εσωτερικά προβλήματα της χώρας εγείρουν ερωτήματα για θέματα που αφορούν την ασφάλεια.

" Εκεί στον νότο, διεξάγεται πραγματικά ένας εμφύλιος πόλεμος-προσπαθούμε να μην το παρατηρούμε- η διεθνής κοινότητα κάνει σαν να μην το βλέπει, είναι όμως ένα γεγονός- και επιπλέον με τη χρήση μεγάλων μηχανημάτων, βαριών όπλων, αρμάτων μάχης, πυροβολικού και ούτω καθεξής. Και σχεδόν κάθε εβδομάδα γίνονται τρομοκρατικές επιθέσεις".

"Ποιός μας εγγυάται οτι τίποτα δεν μπορεί να συμβεί στους παραθεριστές μας, ειδικά από τη στιγμή που γνωρίζουμε ότι σε ορισμένες περιοχές, όπως για παράδειγμα στην Τυνησία, ακριβώς πάνω στην παραλία πυροβόλησαν παραθεριστές?" —δήλωσε ο Πούτιν απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το χρονοδιάγραμμα επανάληψης των αεροπορικών συνδέσεων με την Αίγυπτο και τις πτήσεις τσάρτερ προς την Τουρκία.

"Είμαι περισσότερο από βέβαιος ότι οι τουρκικές αρχές θα προσπαθήσουν να εξασφαλίσουν την ασφάλεια των τουριστών, συμπεριλαμβανομένων και των ρώσων τουριστών, δεδομένου οτι είναι μια σημαντική πηγή εσόδων για τον προϋπολογισμό της Τουρκίας: πέρυσι είχε σχεδόν 5 εκατ. τουρίστες από τη Ρωσία. Δεν έχω αμφιβολίες οτι θα προσπαθήσουν να το κάνουν, αλλά το αν μπορούν να το κάνουν- αυτό είναι ένα μεγάλο ερώτημα. Γι 'αυτό, όπως και στην περίπτωση της Αιγύπτου, δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να μην πούμε στους πολίτες, ότι είναι επικίνδυνο να κάνουν διακοπές στην Τουρκία», — δήλωσε ο πρόεδρος.

Υπενθύμισε ότι η Ρωσία αποφάσισε να σταματήσει τις πτήσεις τσάρτερ ρώσων τουριστών προς την Τουρκία, για λόγους ασφαλείας.
 http://greece-russia2016.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin