Σάββατο 2 Απριλίου 2016

Υπό σκιά διαρροών περί ΔΝΤ η κάθοδος των δανειστών στην Αθήνα

Οι επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών αναμένονται από σήμερα στην Αθήνα με στόχο όπως αποφασίστηκε στο χθεσινό EWG να επιχειρήσουν σύγκλιση/συμφωνία έως τις 12-13 Απριλίου που αρχίζουν  οι πολιτικές ζυμώσεις κορυφής στην Ουάσιγκτον.

Ωστόσο, πλέον η  κάθοδός τους τελεί  υπό τη σκιά της απόρρητης συνομιλίας των Πολ Τόμσεν (επικεφαλής Ευρώπης), της κας Ντέλιας Βελκουλέσκου (επικεφαλής  αποστολής) και της κας Ίβας Πέτροβα (μέλος της ομάδας) για την Ελλάδα, συνομιλιών που αποκαλύπτουν τα Wikileaks.

"Δεν σχολιάζουμε ποτέ διαρροές", απαντούν πηγές της Κομισιόν σε ερώτηση για τα δημοσιεύματα. Άλλες πηγές του κοινοτικού σκέλους των θεσμών εκτιμούν πάντως ότι η κάθοδος από πλευράς τους συνεχίζεται κανονικά και μένει να φανεί η αντίδραση/στάση του ΔΝΤ. Αλλά και από πλευράς οικονομικού επιτελείου προς το παρόν δεν υπάρχει επίσημη τοποθέτηση, στις κινήσεις και στις τοποθετήσεις που αποφασίζονται υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο.

Σημειώνεται πάντως ότι τις προηγούμενες ημέρες κορυφαία στελέχη του οικονομικού επιτελείου όπως ο ΥΠΟΙΚ Ευκλείδης Τσακαλώτος αλλά και ο ΓΓ του ΥΠΟΙΚ Φ. Κουτεντάκης είχαν τοποθετηθεί δημοσίως σε πολύ έντονους τόνους για τις παράλογες απαιτήσεις (όπως τις περιέγραφαν) του ΔΝΤ αφήνοντας αιχμές για τις προθέσεις του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin