Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

Η Χίλαρι Κλίντον πιστεύει ότι η Ρωσία θέλει να «ξανασχεδιάσει τον χάρτη της Ευρώπης»

Η υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος για την αμερικανική προεδρία Χίλαρι Κλίντον πιστεύει ότι η Ρωσία συμπεριφέρεται επιθετικά και επιδιώκει «να ξανασχεδιάσει τον χάρτη της Ευρώπης».

«Αυτό δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα μας. Σκεφθείτε μόνο τι κόστος θα είχαμε, αν δεν ανακόπταμε τη ρωσική επιθετικότητα με την βοήθεια του ΝΑΤΟ, το οποίο βρίσκονταν εκεί, στην πρώτη γραμμή, κάνοντας σαφές ότι (Οι  Ρώσοι) δεν θα περάσουν» δήλωσε η Χίλαρι Κλίντον.

Κατ' αυτόν τον τρόπο η Χίλαρι Κλίντον υποστήριξε ότι είναι αναγκαίο να διατηρηθεί το ΝΑΤΟ και να είναι μέλος του οι ΗΠΑ.

Οι δηλώσεις αυτές της Αμερικανίδας πρώην υπουργού Εξωτερικών, έγιναν κυριολεκτικά λίγες μέρες μετά τις σκανδαλώδεις δηλώσεις που είχε κάνει ο υποψήφιος των ρεπουμπλικάνων Ντόναλντ Τράμπ. Ο ρεπουμπλικάνος υποψήφιος είχε κατηγορήσει το ΝΑΤΟ ότι έχει περιπέσει σε αχρηστία,  ενώ σε δηλώσεις που είχαν προηγηθεί, είχε ζητήσει από τις χώρες της συμμαχίας να επιστρέψουν τα χρέη τους με αποτέλεσμα να προκληθεί σκάνδαλο.    

Το όνομα του νέου Αμερικανού προέδρου θα ανακοινωθεί στις 8  Νοεμβρίου του 2016. Τα δύο μεγάλα κόμματα συνεχίζουν τις προκριματικές εκλογές στις πολιτείες. Σύμφωνα με πρόσφατες δημοσκοπήσεις του CNN και ORC, μεταξύ των δημοκρατικών υποψηφίων προηγείται η Χίλαρι Κλίντον, δείχνοντας πως έχει την υποστήριξη του 51% των οπαδών του Δημοκρατικού Κόμματος, ενώ ο δημοκρατικός της αντίπαλος, γερουσιαστής Μπέρνι Σάντερς μπορεί να υπολογίζει μόνο στο 44% των οπαδών του κόμματος.

Στους ρεπουμπλικάνους υποψήφιους προβάδισμα  έχει ο Ντόλαντ Τράμπ, τον οποίο προτίθενται να υποστηρίξει το 47% των οπαδών του κόμματος του, ενώ υπέρ του Τεντ Κρούζ προτίθεται να ψηφίσει μόνο το31%

Παράλληλα όμως οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι πέφτει η δημοτικότητα των βασικών υποψηφίων. Έτσι σε διάστημα ενός μηνός η δημοτικότητα του Τράμπ έπεσε κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες, ενώ της Κλίντον κατά τέσσερις.
 http://greece-russia2016.gr
15/4/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin