Κυριακή 3 Απριλίου 2016

Η Τουρκία διαψεύδει κατηγορηματικά την έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας

Σε κατηγορηματική διάψευση της έκθεσης-καταπέλτη της Διεθνούς Αμνηστίας, όπου καταγγέλλεται ότι η Τουρκία έχει στείλει εκατοντάδες σύρους πρόσφυγες πίσω στην εμπόλεμη πατρίδα τους, προχώρησε η Άγκυρα, μία μόλις μέρα πριν τεθεί σε ισχύ το πρόγραμμα επαναπροώθησης προσφύγων και μεταναστών από τα ελληνικά νησιά σε τουρκικό έδαφος.


Όπως μεταδίδει το skai.gr, σε ανακοίνωσή του, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών υπογραμμίζει ότι οι "ισχυρισμοί" της Διεθνούς Αμνηστίας "δεν αντανακλούν με οιοδήποτε τρόπο την πραγματικότητα", προσθέτοντας ότι εξακολουθεί να ακολουθεί πολιτική "ανοιχτής πόρτας" απέναντι στους άμαχους που εγκαταλείπουν τη Συρία.

Η επαναπροώθηση προσφύγων σε περιοχές όπου κινδυνεύουν να πέσουν στα χέρια των διωκτών τους – το αποκαλούμενο "refoulement" – είναι μία από τις πλέον κατάφωρες παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου. Εάν οι καταγγελίες τις Διεθνούς Αμνηστίας επιβεβαιωθούν μπορούν να "τορπιλίσουν" τη συμφωνία μεταξύ Ε.Ε. και Τουρκίας για τη διαχείριση του προσφυγικού, με την οργάνωση να έχει ήδη γνωμοδοτήσει ότι η γείτονας χώρα δεν είναι ασφαλής για να παραλάβει τους πρόσφυγες που θα επαναπροωθούνται.

Το τουρκικό ΥΠΕΞ επισημαίνει ότι η Τουρκία φιλοξενεί στο έδαφός της 2,7 εκατομμύρια σύρους πρόσφυγες, το μεγαλύτερο αριθμό εκτοπισμένων παγκοσμίως, γεγονός που καταδεικνύει πως "σέβεται σχολιαστικά την αρχή του να μην γίνεται refoulement".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin