Κυριακή 17 Απριλίου 2016

Mείωση των μεταναστευτικών ροών από Λιβύη επιθυμεί η Iταλία

Στον περιορισμό των μεταναστευτικών ροών από τη Λιβύη προσβλέπει η Ιταλία, ελπίζοντας ότι η νέα κυβέρνηση εθνικής ενότητας της χώρας θα καταφέρει να ελέγξει τα σύνορα ώστε να περιορίσει τις ροές από τα βόρεια και τα νότια, όπως τόνισε ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών, Αντζελίνο Αλφάνο, προσθέτοντας ότι η Ρώμη είναι έτοιμη να βοηθήσει τη Λιβύη με όποιον τρόπο μπορεί.

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Γαλλίας και της Γερμανίας επισκέφθηκαν το Σάββατο την Τρίπολη για να εκφράσουν την υποστήριξή τους στη νέα κυβέρνηση και δήλωσε ότι είναι έτοιμοι να βοηθήσουν στην εκπαίδευση των δυνάμεων ασφαλείας της Λιβύης, αν τους ζητηθεί.

«Ελπίζουμε ότι η Λιβύη θα κλείσει τόσο τα βόρεια σύνορά της απ' όπου φεύγουν (οι μετανάστες) για να έρθουν εδώ αλλά και τα νότια σύνορα απ' όπου μπαίνουν άνθρωποι από περιοχές όπως είναι το Κέρας της Αφρικής» με σκοπό να φτάσουν στην Ευρώπη, δήλωσε ο κ. Αλφάνο μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι Sky TG24.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin