Τρίτη 12 Απριλίου 2016

ΠΡΟΣ ΝΕΑ ΑΝΑΦΛΕΞΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

Για «τρομοκρατικές ομάδες» οι οποίες, με ενθάρρυνση από την Τουρκία και τη Σαουδική Αραβία, παραβιάζουν την εκεχειρία στη Συρία έκανε λόγο ο Σύρος υπουργός Εξωτερικών Ουάλιντ Αλ Μουάλεμ.

Σε συνάντησή του στη Δαμασκό με τον ειδικό μεσολαβητή του ΟΗΕ για το συριακό Στάφαν Ντε Μιστούρα, ο επικεφαλής της συριακής διπλωματίας τόνισε ότι η κυβερνητική πλευρά είναι έτοιμη για συνέχιση των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων στη Γενεύη στις 15 Απριλίου χωρίς όρους και προαπαιτούμενα.

Την ίδια ώρα, μαχητές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος ανακατέλαβαν προπύργιό τους στη Συρία, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, τέσσερις μέρες μετά την κατάληψή του από ομάδα Σύρων ανταρτών.

Η τζιχαντιστική οργάνωση κατέλαβε την πόλη Αλ Ράι από παρατάξεις που πολεμούν υπό τη σημαία του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA), στο πλαίσιο των μαχών που διεξάγονται στην επαρχία Χαλέπι, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Μαχητές του συριακού κλάδου της Αλ Κάιντα, Μετώπου Αλ Νούσρα, συρρέουν γύρω από το Χαλέπι, ετοιμάζοντας μεγάλη επίθεση, τόνισε από την πλευρά του ο ανώτερος Ρώσος στρατιωτικός Σεργκέι Ρουντσκόι.

Κατηγόρησε μάλιστα την Τουρκία ότι ενισχύει την τζιχαντιστική οργάνωση, η οποία σχεδιάζει «να διακόψει την οδική επικοινωνία μεταξύ Χαλεπίου και Δαμασκού».
 elzoni.gr
12/4/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin