Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

Η Τουρκία εξαναγκάζει πρόσφυγες να επιστρέψουν στη Συρία

Οι -μεγάλης κλίμακας- εξαναγκαστικές επιστροφές προσφύγων από την Τουρκία στην κατεστραμμένη από τον πόλεμο Συρία μαρτυρούν τα θανάσιμα λάθη στη συμφωνία για τους πρόσφυγες, που υπέγραψαν η Τουρκία και η Ευρωπαϊκή Ένωση, νωρίτερα αυτόν τον μήνα, επισημαίνει, σε ανακοίνωσή της, σήμερα η Διεθνής Αμνηστία.

Νέα έρευνα, η οποία πραγματοποιήθηκε από την οργάνωση σε επαρχίες στα νότια σύνορα της Τουρκίας, καταδεικνύει ότι οι τουρκικές Αρχές συγκεντρώνουν και απελαύνουν Σύρους πρόσφυγες (σε ομάδες περίπου των 100 ατόμων, περιλαμβανομένων αντδών, γυναικών και παιδιών) στη χώρα τους, σχεδόν σε καθημερινή βάση, από τα μέσα Ιανουαρίου.

Την προηγούμενη εβδομάδα, μέσα σε τρεις ημέρες, οι ερευνητές της Διεθνούς Αμνηστίας συγκέντρωσαν πολλαπλές μαρτυρίες για τις -μεγάλης κλίμακας- επιστροφές από την επαρχία Χατάι, επιβεβαιώνοντας μία πρακτική που αποτελεί κοινό μυστικό στην περιοχή.

Όλες οι εξαναγκαστικές επιστροφές στη Συρία είναι παράνομες, βάσει της τουρκικής, ευρωπαϊκής και διεθνούς νομοθεσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin