Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

Σήμα κινδύνου από τη Europol: 5.000 επικίνδυνοι τρομοκράτες έτοιμοι να χτυπήσουν την Ευρώπη

Σήμα κινδύνου εκπέμπει η Europol, προειδοποιώντας ότι οι επιθέσεις των Βρυξελλών δείχνουν ότι υπάρχει δίκτυο τουλάχιστον 5.000 υπόπτων τρομοκρατών οι οποίοι είναι πιο επικίνδυνοι από ό, τι είχε αρχικά εκτιμηθεί και έχουν εκπαιδευτεί για επιθέσεις στην Ευρώπη.

Ο Ρομπ Γουεϊνράιτ, επικεφαλής της Europol, επιβεβαίωσε τη σύνδεση των βομβιστών στις Βρυξέλλες με τις επιθέσεις του Νοεμβρίου στο Παρίσι και προειδοποίησε για νέο σχέδιο από τους μαχητές του ISIS για επίθεση στην Ευρώπη.

«Ανησυχούμε πολύ καθώς μόλις ανακαλύψαμε την ύπαρξη ενός πιο διαδεδομένου δικτύου τζιχαντιστών από ό, τι φοβόμασταν», δήλωσε ο Γουεϊνράιτ στο BBC Radio 4.

Είπε ότι δεν μπορούσε να μιλήσει δημιοσίως σχετικά με την ταυτότητα του ανθρώπου που φαίνεται στην κάμερα ασφαλείαςστο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, ντυμένος με ένα λευκό σακάκι.

Αλλά είπε: «Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μία πιο επικίνδυνη, μια πιο επείγουσα απειλή για την ασφάλεια από τον ISIS. Απειλεί όχι μόνο τη Γαλλία και το Βέλγιο, αλλά μια σειρά από ευρωπαϊκές χώρες την ίδια στιγμή ... Είναι σίγουρα η πιο σοβαρή απειλή που έχουμε αντιμετωπίσει τουλάχιστον μια δεκαετία».

Οπως σημείωσε, η «καινοτόμος χρήση του διαδικτύου για την ριζοσπαστικοποίηση και τη στρατολόγηση μεγαλύτερων τμημάτων του πληθυσμού» από τους μαχητές του ISIS, θέτει μια «άνευ προηγουμένου απειλή»...
 imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin