Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

Επικροτεί το κλείσιμο των συνόρων ο Τουσκ

Ενδεικτικό του κατά πόσο είναι αποδεκτό στην Ε.Ε. το κλείσιμο των συνόρων κρατών-μελών είναι το tweet του Προέδρου του Συμβουλίου, Nτόναλντ Τουσκ, που το απόγευμα της Τετάρτης έδωσε συγχαρητήρια στις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων για το κλείσιμο των συνόρων τους, αποδεικνύοντας ότι σίγουρα δεν είναι απομονωμένες.

Ο κ. Τουσκ, εκτός από τα συγχαρητήρια, δεν κάνει κάτι παραπάνω από το να τονίσει το σημείο του κοινού ανακοινωθέντος της Συνόδου Κορυφής όπου και οι 28 ηγέτες αποφάσισαν πως «οι παράτυπες ροές κατά μήκος του βαλκανικού διαδρόμου τερματίστηκαν», ενώ προσθέτει πως «δεν πρόκειται για ζήτημα μονομερούς ενέργειας, αλλά για κοινή απόφαση των 28 της Ε.Ε».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η δήλωση της εκπροσώπου της Επιτροπής που όταν ρωτήθηκε για την αντίδραση της Κομισιόν στην απόφαση της Σλοβενίας να κλείσει τα σύνορά της, δεν την επέκρινε, αλλά την δικαιολόγησε, λέγοντας πως «επιστρέφουμε σε μια κατάσταση όπου τα κράτη - μέλη που υπάγονται στη ζώνη Σένγκεν θα πρέπει να εφαρμόζουν με κάθε αυστηρότητα τους κανονισμούς της ζώνης, έτσι ώστε να τερματιστεί το καθεστώς της ανεξέλεγκτης διέλευσης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin