Σάββατο 26 Μαρτίου 2016

Έκθεση καταπέλτης για ανεπαρκή προστασία Ευρώπης από τρομοκρατία

Εκθεση καταπέλτης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου έρχεται να επιβεβαιώσει με τον πιο επίσημο τρόπο τους φόβους, για την ανεπαρκή προστασία της Γηραιάς Ηπείρου από την απειλή της τρομοκρατίας.

Η έκθεση, η οποία είχε ετοιμασθεί λίγες ημέρες πριν από τα τρομοκρατικά κτυπήματα στις Βρυξέλλες, επισημαίνει την ύπαρξη κενών στο δίκτυ ασφαλείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με την αθηναϊκή εφημερίδα "Καθημερινή", η οποία αποκαλύπτει την έκθεση, Ευρωπαίοι αναλυτές εντοπίζουν σοβαρά προβλήματα στη διαχείριση πληροφοριών και απροθυμία συνεργασίας μεταξύ των κρατών-μελών.

 Στην έκθεση, αναφέρεται επίσης, ότι πέρυσι μόλις πέντε χώρες μοιράστηκαν πληροφορίες για δράση τζιχαντιστών στη βάση δεδομένων της Europol.

Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, εντοπίζονται παραλείψεις στον έλεγχο και τη δακτυλοσκόπηση αλλοδαπών στα σημεία εξόδου στη χώρα και αξιολογούνται από το Συμβούλιο ως κενά στην αντιτρομοκρατική «ομπρέλα» της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin