Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Αρχίζει στην Ουάσινγκτον η Σύνοδος για την Πυρηνική Ασφάλεια

Οι αυξανόμενοι τρομοκρατικοί κίνδυνοι για τις πυρηνικές εγκαταστάσεις παγκοσμίως θα βρίσκονται στο επίκεντρο της Συνόδου Πυρηνικής Ασφάλειας που αρχίζει σήμερα στην Ουάσινγκτον.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος, θα προωθήσει πιο εντατική την πολιτική επιπρόσθετης προστασίας πυρηνικών σταθμών και επικίνδυνου υλικού, μετά και τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες. Ωστόσο δεν αναμένεται ότι η Σύνοδος, με τη συμμετοχή 50 και πλέον ηγετών θα φέρει σημαντικά αποτελέσματα, λόγω και του μπουκοτάζ από τον Πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν. 

Η Μόσχα, οπως μεταδίδεται, δεν έχει καμία πρόθεση να συμμετάσχει στην πρωτοβουλία του Μπαράκ Ομπάμα, ιδιαίτερα σε μια περίοδο αυξημένων εντάσεων μεταξύ των δύο χωρών, τόσο στο Ουκρανικό όσο και λόγω Αμερικανικών στρατιωτικών κινήσεων στην Ανατολική Ευρώπη.

Πάντως, μετά τις επιθέσεις στην έδρα της Ευρωπαικής Ένωσης, πληθαίνουν οι πληροφορίες ότι το Ισλαμικό Κράτος αναπτύσσει τις λεγόμενες βρώμικες χημικές βόμβες, ενώ σχεδιάζει και πλήγματα σε πυρηνικούς σταθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin