Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Η Ρωσία ετοιμάζεται να επεκτείνει το εμπάργκο στα τουρκικά αγροτικά προϊόντα

Ο πρόεδρος της Ρωσικής Υπηρεσίας Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου Σεργκέι Ντάνκβερτ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να επιβληθούν περιορισμοί στις εισαγωγές όλων των αγροτικών προϊόντων από την Τουρκία.

«Γενικά είμαστε αναγκασμένοι να επιβάλουμε περιορισμούς στις εισαγωγές αγροτικών προϊόντων (από την Τουρκία). Αυτό μπορεί να συμβεί εντός του μηνός» δήλωσε ο Ντάνκβερτ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, νωρίτερα, οι εκπρόσωποι της τουρκικής πλευράς επισκέπτονταν τη Μόσχα για συνομιλίες με αφορμή τις διαφωνίες που ανέκυψαν όσον αφορά την απαγόρευση των εισαγωγών. Τώρα, απλά επικοινωνούν μέσω επιστολών, στις οποίες αναφέρουν ότι «λαμβάνουν διορθωτικά μέτρα» για να διορθώσουν τις παραβάσεις. «Όμως η αγορά είναι δική μας. Πείστε μας λοιπόν ότι τα μέτρα αυτά είναι επαρκή. Δεν μας έχετε πείσει», παρατήρησε ο Ντάνκβερτ.

«Γι αυτόν τον λόγο, αρχίσαμε με το να επιβάλλουμε περιορισμούς στις εισαγωγές κάποιων προϊόντων και στην συνέχεια θα επιβάλουμε περιορισμούς σε προϊόντα στο βαθμό που εντοπίζουμε παραβάσεις» πρόσθεσε ο κ. Ντάνκβερτ.

  • «Νομίζω ότι θα επιβάλλουμε περιορισμούς είτε στις ονομασίες, είτε σε όλα, επειδή όταν δεν θα μπορούμε να επικοινωνούμε και να συζητάμε, θα αναγκαστούμε τα επιβάλλουμε περιορισμούς σε όλα τα προϊόντα. Ελάτε λοιπόν αν θέλετε να συζητήσετε, ή κάντε την δική σας επιλογή. Δεν μπορούμε να σας πείσουμε» είπε στη συνέχεια ο Ντάνκβερτ.

Η Ρωσία, από 1ης Ιανουαρίου του 2016, επέβαλλε περιορισμούς στις εισαγωγές από την Τουρκία μερικών ειδών φρούτων και λαχανικών. Οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών επιδεινώθηκαν σε μεγάλο βαθμό μετά την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους από την τουρκική στρατιωτική αεροπορία στον εναέριο χώρο της Συρίας.
Πηγή: www.ria.ru/www.greece-russia2016.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin