Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

Συναγερμός στην Τουρκία για το κουρδικό "Νεβρόζ"

Ο εορτασμός του "Νεβρόζ" (το κουρδικό νέο έτος) την ερχόμενη Δευτέρα, 21 Μαρτίου, έχει σημάνει συναγερμό στις τουρκικές αρχές, οι οποιες έχουν απαγορεύσει τις συγκεντρώσεις σε Άγκυρα, Κωνσταντινούπολη, Σμύρνη και άλλες πόλεις, φοβούμενες ότι θα μετατραπούν σε βίαιες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας για τον πόλεμο με το ΡΚΚ στις νοτιοανατολικές περιοχές της χώρας και τον βομβαρδισμό των Κούρδων της βόρειας Συρίας.

Την ίδια στιγμή και με αφορμή τις αλλεπάλληλες τρομοκρατικές επιθέσεις που αποδίδονται σε κουρδικές εξτρεμιστικές ομάδες, η κυβέρνηση φέρεται να προωθεί την άρση της ασυλίας για τους 80 βουλευτές του αριστερού φιλοκουρδικού κόμματος HDP.

Μάλιστα, δεν αποκλείεται τελικώς αυτό να τεθεί εκτός νόμου και να προκηρυχθούν νέες εκλογές, που θα χαρίσουν ακόμη μεγαλύτερη κοινοβουλευτική πλειοψηφία στο κυβερνόν ΑΚΡ και θα επιτρέψουν στον Ερντογάν να προχωρήσει στην εγκαθίδρυση ενός προεδρεικού συστήματος, με αυξημένες εξουσίες για τον ίδιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin