Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

Πράσινοι: "Συνυπεύθυνος" ο Αυστριακός ΥΠΕΞ για τις συνθήκες στους ελληνικούς προσφυγικούς καταυλισμούς

Η αυστριακή κυβέρνηση έχει κάνει λίγα σε ευρωπαϊκό επίπεδο για το προσφυγικό και ο υπουργός Εξωτερικών, Σεμπάστιαν Κουρτς κατέβαλε προσπάθειες κυρίως για να κλείσει η Διαδρομή των Βαλκανίων και ως εκ τούτου είναι "συνυπεύθυνος για τις τρομακτικές συνθήκες στους ελληνικούς προσφυγικούς καταυλισμούς",
καταγγέλλει η αρχηγός του κόμματος των Πράσινων της αυστριακής αντιπολίτευσης, Εύα Γκλαβίσνιγκ, σε σημερινή συνέντευξή της στην αυστριακή εφημερίδα "Ντερ Στάνταρντ".

Προσθέτει δε, πως ο υπουργός Εξωτερικών μαζί με την υπουργό Εσωτερικών Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ (σ.σ.: η οποία, όπως και ο ίδιος, προέρχεται από το συγκυβερνών -με τους Σοσιαλδημοκράτες- συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα) συγκαταλέγονταν πάντα στους σκληροπυρηνικούς στην Ευρώπη.

Η Εύα Γκλαβίσνιγκ, συνεχίζοντας σε άλλο σημείο την κριτική της εναντίον του Σ. Κουρτς τονίζει πως σε σχέση με τη φωτογραφία του νεκρού μικρού πρόσφυγα, είναι "πρωτοφανής σε κυνισμό" η φράση του υπουργού Εξωτερικών ότι "θα χρειαστεί να υπάρξουν δυσάρεστες εικόνες για να αποθαρρυνθούν οι πρόσφυγες" (σ.σ.: να έλθουν στην Ευρώπη).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin