Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

Γερμανοί και Γάλλοι ειδικοί σπεύδουν στα ελληνικά νησιά

Οι υπουργοί Εσωτερικών Γερμανίας και Γαλλίας ζητούν την αποστολή προσωπικού υποστήριξης για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα. Πρόκειται για "μια έκφραση της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης", τονίζουν οι υπουργοί. Σύμφωνα με επιστολή που έστειλαν από κοινού στην Κομισιόν το Σάββατο ο Τόμας ντε Μεζιέρ και ο Μπερνάρ Καζνέβ, οι δύο χώρες σκοπεύουν να βοηθήσουν την Ελλάδα με 600 συνολικά υπαλλήλους στη γραφειοκρατική διαχείριση της κρίσης.

Οι δύο χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα μπορούσαν να αποστείλουν ειδικούς στα ελληνικά νησιά "ώστε να δοθεί η απαραίτητη έμφαση στο επείγον της κατάστασης" αναφέρεται στο γράμμα.

"Η Γερμανία είναι έτοιμη να θέσει στη διάθεση της Ελλάδας 200 επιπλέον αστυνομικούς και 100 υπαλλήλους από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Υποστήριξης για το Άσυλο (EASO). Και η Γαλλία είναι επίσης πρόθυμη να στείλει 200 άτομα από την Frontex και 100 από την EASO".

Επιπλέον Γερμανία και Γαλλία είναι έτοιμες για "τεχνική υποστήριξη", ώστε να βοηθήσουν την Αθήνα στις διαδικασίες επαναπροώθησης.

 "Αποτελεί μια προσφορά λόγω της συγκεκριμένης κατάστασης στην Ελλάδα καθώς και μία έκφραση της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης. Ελπίζουμε ότι και άλλα κράτη-μέλη θα ακολουθήσουν παράδειγμά μας".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin