Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

Η Ελλάδα πρέπει να πετύχει τους στόχους ανεξάρτητα από το προσφυγικό

Οι ελληνικές αρχές θα πρέπει να περάσουν τα μέτρα που προβλέπει η συμφωνία με τους εταίρους της προκειμένου να ξεκλειδώσει η παροχή νέας βοήθειας, ανεξάρτητα από τις εξελίξεις στο προσφυγικό, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Valdis Dombrovskis.

Σύμφωνα με το Bloomberg, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος σημείωσε πως το ελληνικό πρόγραμμα προσαρμογής βρίσκεται σε διαφορετική τροχιά από τις προσπάθειες των Ευρωπαίων να χειριστούν τα κύματα προσφύγων που δέχεται η χώρα και πως η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να παραμείνει πιστή στις δεσμεύσεις της.

  Ο κορυφαίος Ευρωπαίος αξιωματούχος κάλεσε μάλιστα την Ελλάδα να προχωρήσει στο θέμα του συνταξιοδοτικού, του φορολογικού αλλά και των ιδιωτικοποιήσεων για να καταστεί δυνατή  η ολοκλήρωση της αξιολόγησης και να δοθεί το πράσινο φως στην εκταμίευση της επόμενης δόσης.

"Αναγνωρίζουμε πως η ελληνική κυβέρνηση αντιμετωπίζει σοβαρές προκλήσεις και της παρέχουμε βοήθεια στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, αλλά όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις, οι όροι του προγράμματος είναι συγκεκριμένοι”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Dombrovskis, ενώ πρόσθεσε πως η Κομισιόν δεν έχει θέσει κάποιο deadline για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin