Κυριακή 20 Μαρτίου 2016

Ειδομένη: Ανησυχίες Ευρωβουλευτών

Προβληματισμό για την πολύ κακή και απαράδεκτη, όπως την χαρακτήρισαν, κατάσταση στην Ειδομένη, εξέφρασαν η Γερμανίδα αντιπρόεδρος των Πρασίνων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Σκα Κέλλερ και ο Ισπανός, ευρωβουλευτής των Πρασίνων, Έρνεστ Ουρτασούν.

Μιλώντας ύστερα από επίσκεψη στον καταυλισμό προσφύγων στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας- Σκοπίων και στο κέντρο προσωρινής φιλοξενίας τους στην Νέα Καβάλα του Κιλκίς, οι δύο ευρωβουλευτές τόνισαν την ανάγκη επίλυσης του προβλήματος.

Όσον αφορά την συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας για το προσφυγικό, η Σκα Κέλλερ διατύπωσε την εκτίμηση ότι θα είναι πολύ δύσκολη η εφαρμογή της, τόσο από διοικητικής άποψης όσο και από την πλευρά των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ο Έρνεστ Ουρτασούν εξέφρασε την ανάγκη να κινηθεί με ταχύτερους ρυθμούς η διαδικασία του προγράμματος μετεγκατάστασης.

Επέκρινε, επίσης, τόσο την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι δεν έχει κάνει αρκετά για να διαχειριστεί την κατάσταση με τους πρόσφυγες στην Ελλάδα, όσο και τα κράτη-μέλη ότι έκαναν ακόμα λιγότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin