Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

Τουρκία: "Φιμώνουν" και το πρακτορείο ειδήσεων Τζιχάν

Μετά την εφημερίδα Ζαμάν, οι τουρκικές Aρχές έθεσαν υπό έλεγχο και το πρακτορείο ειδήσεων Τζιχάν, σύμφωνα με ανακοίνωση του ειδησεογραφικού οργανισμού.

Το Τζιχάν μετέδωσε στην ιστοσελίδα του χθες βράδυ ότι δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης θα διορίσει διαχειριστή για να διευθύνει το πρακτορείο, έπειτα από αίτημα εισαγγελέα, λίγες ημέρες μετά τη δικαστική εποπτεία που επέβαλαν οι Aρχές στη Ζαμάν, τη μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα στην Τουρκία, λόγω πιθανής διασύνδεσής της με τον μουσουλμάνο ιερωμένο Φετουλάχ Γκιουλέν, άλλοτε στενό σύμμαχο του Ταγίπ Έρντογαν, που έχει γίνει πλέον ο υπ' αριθμόν ένα πολέμιος του Τούρκου προέδρου.

Ο κρατικός έλεγχος που επιβλήθηκε στη Ζαμάν προκάλεσε διεθνή κατακραυγή για την προσπάθεια ελέγχου της ελευθερίας του Τύπου στην Τουρκία και το θέμα συζητήθηκε στη χθεσινή Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που συγκλήθηκε εκτάκτως στις Βρυξέλλες για συζήτηση της μεταναστευτικής κρίσης, με τη συμμετοχή και του Τούρκου πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin