Σάββατο 26 Μαρτίου 2016

Βέλγιο: Φρουρός ασφαλείας πυρηνικού σταθμού εντοπίστηκε νεκρός

Δύο ημέρες μετά τις βομβιστικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες, φρουρός της ασφάλειας πυρηνικού σταθμού του Βελγίου βρέθηκε νεκρός, ενώ είχε κλαπεί και η κάρτα πρόσβασής του, μεταδίδουν σήμερα βελγικά μέσα ενημέρωσης, υπογραμμίζοντας ότι οι αρχές έχουν ήδη απενεργοποιήσει την κάρτα του.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Ντερνιέρ Ερ, ο φρουρός της ασφάλειας δολοφονήθηκε στην περιοχή του Σαρλερουά την Πέμπτη το βράδυ. Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε ότι δεν μπορεί προς το παρόν να σχολιάσει τις πληροφορίες καθώς η έρευνα συνεχίζεται.

Την Πέμπτη, η εφημερίδα έγραφε ότι οι καμικάζι, που ανατινάχθηκαν την περασμένη Τρίτη στις Βρυξέλλες, εξέταζαν αρχικά το ενδεχόμενο να ανατινάξουν πυρηνική εγκατάσταση, αλλά η σύλληψη αρκετών υπόπτων τους ανάγκασε να επιταχύνουν τα σχέδιά τους και αντ αυτού να χτυπήσουν στην βελγική πρωτεύουσα. Εξάλλου, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, οι διωκτικές αρχές εντόπισαν σε διαμέρισμα βίντεο, στο οποίο είχαν καταγραφεί οι κινήσεις άνδρα, που συνδέεται με την πυρηνική βιομηχανία της χώρας. Το βίντεο, διάρκειας αρκετών ωρών, δείχνει υλικό από την είσοδο σπιτιού στο βόρειο Βέλγιο και την άφιξη και την αποχώρηση του διευθυντή του βελγικού προγράμματος πυρηνικής έρευνας.

Στο μεταξύ, οι αρχές του Αεροδρομίου των Βρυξελλών ανακοίνωσαν πως το αεροδρόμιο δεν θα ξανανοίξει για επιβατικές πτήσεις, πριν από την ερχόμενη Τρίτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin