Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

Ακιντζί: Υπάρχουν θέματα στα οποία έχουμε πλησιάσει

Υπάρχουν θέματα στο πλαίσιο των συνομιλιών στα οποία οι δύο πλευρές έχουν πλησιάσει δήλωσε ο Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη στο πλαίσιο των συνομιλιών για το Κυπριακό, ο κ. Ακιντζί είπε ότι αντάλλαξαν απόψεις πάνω σε διάφορα θέματα που αφορούν τέσσερα κεφάλαια των συνομιλιών και ότι προσπαθούν να βελτιώσουν τις συγκλίσεις ωστόσο υπάρχουν ακόμη και διαφορές, όπως είπε.

Υπάρχουν θέματα στα οποία έχουμε πλησιάσει, είπε, προσθέτοντας ότι θα συνεχίσουν την εργασία αυτή σε μια προσπάθεια να απαλειφθούν οι διαφορές και να βελτιωθούν τα σημεία συγκλίσεων.

Οι επόμενες συναντήσεις θα γίνουν στις 18 και 25 Απριλίου ενώ είναι πιθανόν να πραγματοποιηθεί και συνάντηση στις 9 Μαΐου.

 Οι διαπραγματευτές, είπε, θα πραγματοποιήσουν εντατικές συναντήσεις ιδιαίτερα το πρώτο δεκαπενθήμερο του Απριλίου προκειμένου να εξευρεθούν περισσότερες συγκλίσεις.

Οταν ρωτήθηκε κατά πόσον θα υπάρξει έγγραφο με τις συγκλίσεις το οποίο θα ανακοινωθεί στον κόσμο, είπε ότι δεν υπάρχει συμφωνία να ολοκληρωθεί η προσπάθεια επίτευξης συγκλίσεων τον Απρίλη και να ανακοινωθούν αυτές από κοινού.

Δεν υπάρχει συμφωνία να ανακοινώσουμε τις συγκλίσεις μαζί, εμείς πάντως δεν έχουμε πρόβλημα, είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin