Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

Σε... μεγάλη παύση οι διαπραγματεύσεις Αθήνας- δανειστών

Σε εμπλοκή έχουν βρεθεί οι συνομιλίες της ελληνικής κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των θεσμών, οι οποίοι προς το παρόν μένουν μακριά από την Αθήνα, κρατώντας και την ολολκλήρωση της αξιολόγησης σε απόσταση.

Οι αποστάσεις της κυβέρνησης από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αλλά και την Ευρωπαϊκή Ένωση επιβεβαιώνονται κάθε ημέρα και περισσότερο, δημιουργώντας ανησυχίες για την πορεία των διαπραγματεύσεων, μετά και την άκαρπη συνεδρίαση του Euroworking Group.

Σχετικά με την επιστροφή των θεσμών, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας χθες στην τηλεόραση του Star ήταν σαφής όταν ρωτήθηκε «πότε τελικά θα έρθει η τρόικα;». O κ. Τσίπρας δήλωσε ότι «τώρα γίνεται προσπάθεια να πειστεί το ΔΝΤ να κάνει στροφή στον ρεαλισμό», εκτιμώντας ότι μετά τη Σύνοδο Κορυφής και το Eurogroup «θα έχουμε καλύτερη εικόνα».

«Αναμένω να επιστρέψουν το πρώτο δεκαήμερο του Μάρτη» είπε ο Αλέξης Τσίπρας. Σε ότι αφορά το χρόνο ολοκλήρωσης της αξιολόγησης ο πρωθυπουργός, στην ίδια συνέντευξη, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα κλείσει επιτυχώς, και αναφορικά με το χρόνο είπε ότι «το Πάσχα θα φέρει και την Ανάσταση στην οικονομία».

Πάντως, η προσοχή είναι στραμμένη στο επόμενο επίσημο πολιτικό ραντεβού δηλαδή το Eurogroup της Δευτέρας.
Πλέον, πηγές των θεσμών κάνουν λόγο για ανάγκη διενέργειας διαπραγματεύσεων σε υψηλότερο πολιτικό επίπεδο.
  elzoni.gr
2/3/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin