Τρίτη 1 Μαρτίου 2016

ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΡΟΧΑΝΙ ΣΤΗ ΔΥΣΗ ΕΝΕΚΡΙΝΑΝ ΟΙ ΙΡΑΝΟΙ

Την παρουσία τους στο Κοινοβούλιο, χωρίς ωστόσο να κερδίσουν την πλειοψηφία, κατάφεραν να εδραιώσουν ο μετριοπαθής πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ροχανί και οι μεταρρυθμιστές σύμμαχοί μετά τις εκλογές.

Ο υπουργός Εσωτερικών Αμπντολρεζά Ραχμανί Φαζλί ανακοίνωσε ότι οι μεταρρυθμιστές-μετριοπαθείς κερδίζουν και τις 30 έδρες που αναλογούν στην εκλογική περιφέρεια της Τεχεράνης.

«Η καταμέτρηση των ψήφων δεν έχει τελειώσει, το ποσοστό συμμετοχής στις διπλές αυτές εκλογές ήταν 50% στην Τεχεράνη και περίπου 62% σε όλη την επικράτεια» δήλωσε στην ιρανική τηλεόραση και πρόσθεσε ότι θα διεξαχθεί β' γύρος εκλογών τον Απρίλιο ή τον Μάιο για τουλάχιστον 57 έδρες.

Κατά τη διάρκεια των βουλευτικών εκλογών και αυτών για τη Συνέλευση που ορίζει τον ανώτατο πνευματικό ηγέτη, το στρατόπεδο Ροχανί είχε σημαντικές νίκες, επτά μήνες μετά την υπογραφή της συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.

Δύο βασικές προσωπικότητες των συντηρητικών στη Συνέλευση, ο πρόεδρός της αγιατολάχ Μοχαμάντ Γιαζντί και ο αγιατολάχ Ταγί Μεσμπάχ Γιαζντί ηττήθηκαν στην Τεχεράνη.

Αυτή είναι μια νίκη για τους μεταρρυθμιστές και τους μετριοπαθείς που είχαν διεξαγάγει εκστρατεία για τον αποκλεισμό των συντηρητικών.

Ωστόσο δεν κατάφεραν να αποκλείσουν τον αγιατολάχ Αχμάντ Τζανατί που είναι επικεφαλής του ισχυρού Συμβουλίου των Φρουρών του Συντάγματος, το οποίο έχει καθοριστικό ρόλο στην πολιτική ζωή του Ιράν.
 elzoni.gr
1/3/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin