Κυριακή 27 Μαρτίου 2016

Οι νέες οδηγίες για το χαρτονόμισμα των 500 ευρώ - Πότε θα φακελώνονται οι πελάτες

«Πλανώνται πλάνην οικτράν όσοι νομίζουν ότι η Ελλάδα θα γίνει διεθνές πλυντήριο για ξέπλυμα μαύρου χρήματος». Αυτό τονίζουν πηγές της Τράπεζας της Ελλάδος μετά το σάλο που έχει προκληθεί για τα χαρτονομίσματα των 500 ευρώ και την καταγραφή όσων πηγαίνουν στις τράπεζες να τα «σπάσουν».

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η εγκύκλιος της ΤτΕ αναφέρει ότι οι τράπεζες θα καταγράφουν τα στοιχεία μόνο όσων είναι άγνωστοι σ’ αυτές.

  • Αν δηλαδή κάποιος πάει στα γκισέ και να αλλάξει 500ευρα με μικρότερα χαρτονομίσματα κι έχει ήδη οποιοδήποτε λογαριασμό στην τράπεζα δεν έχει κανένα πρόβλημα και δεν χρειάζεται να καταγράφονται τα στοιχεία του.

Αν, όμως, είναι κάποιος άγνωστος και πάει με χαρτονομίσματα των 500 ευρώ τότε η τράπεζα θα του κρατά τα στοιχεία διότι αυτό επιβάλλει η διεθνής νομοθεσία για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Στις απαραίτητες διευκρινήσεις που δίνει η ΤτΕ τονίζεται ότι η κεντρική τράπεζα και ο διοικητής Γ. Στουρνάρας δίνουν ιδιαίτερα έμφαση στην καταπολέμηση οποιασδήποτε διακίνησης χαρτονομισμάτων ή άλλων μετρητών που προέρχονται ή μπορεί να κατευθυνθούν σε πάσης φύσεως παράνομες δραστηριότητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin