Παρασκευή 25 Μαρτίου 2016

Η στάση πληρωμών του Δημοσίου έφερε πρωτογενές πλεόνασμα 3 δισ.

Η υπερσυγκράτηση των δημοσίων δαπανών περίπου κατά 1 δισ. ευρώ, οι αυξημένες εισροές από κοινοτικά κονδύλια αλλά και η είσπραξη μερίσματος 775 εκατ. ευρώ αντί 450 εκατ. ευρώ από την Τράπεζα της Ελλάδας συνέβαλαν στο να εμφανίσει ο προϋπολογισμός πρωτογενές πλεόνασμα 3,038 δισ. ευρώ, το πρώτο δίμηνο του έτους, παρά την υστέρηση που καταγράφεται στο «μέτωπο» των φορολογικών εσόδων.

Ο γενικός γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής Φρ. Κουτεντάκης, σχολιάζοντας τα στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού ανέφερε ότι «δεν υπάρχει καμία πολιτική στάσης πληρωμών στο εσωτερικό, ούτε δημιουργία ληξιπρόθεσμων οφειλών».

 «Αυτό δεν σημαίνει ότι τα πράγματα είναι εύκολα» σημείωσε με έμφαση προσθέτοντας ότι «στις πληρωμές χρέους, οι τόκοι είναι 1,717 δισ. ευρώ και τα χρεολύσια 490 εκατ. στο δίμηνο.

Τον Μάρτιο έχουμε περίπου 1,8 δισ. ευρώ πληρωμές τόκων και χρεολυσίων, δηλαδή στο πρώτο τρίμηνο φτάνουν τα 4 δισ. ευρώ, ποσό που ξεπερνά τις πρωτογενείς δαπάνες ενός μήνα. Με άλλα λόγια, πληρώνουμε δαπάνες τεσσάρων μηνών με τα έσοδα τριών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin