Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016

Εγκλωβισμός προσφύγων στην Ελλάδα έως και 2 χρόνια

Έως και δύο χρόνια θα παραμείνουν στην Ελλάδα οι πιο πολλοί πρόσφυγες που έχουν φθάσει στη χώρα περιμένοντας τη μετεγκατάστασή τους, ενώ κάποιοι μετανάστες θα μείνουν μόνιμα, δηλώνει στους Financial Times ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας και υπεύθυνος του Συντονιστικού της κυβέρνησης για το προσφυγικό, Δημήτρης Βίτσας.

Όπως λέει ο κ. Βίτσας, οι περισσότεροι από τους πρόσφυγες θα περιμένουν επί μήνες και έως και δύο χρόνια για να μεταφερθούν σε άλλη χώρα-μέλος της ΕΕ, ιδίως αν όντως ο αριθμός τους φτάσει τις 100.000 όπως έχει ειπωθεί.

«Πρέπει επίσης να αναγνωρίσουμε ότι κάποιοι μετανάστες θα μείνουν στην Ελλάδα μόνιμα. Θα συμβεί», προσθέτει ο Έλληνας υπουργός.

Αναφερόμενος στους ανθρώπους που βρίσκονται στον καταυλισμό της Ειδομένης, ο κ. Βίτσας λέει: «Οι χιλιάδες μετανάστες στα σύνορα αναμένουν το αποτέλεσμα της συνόδου της 17ης Μαρτίου για τους πρόσφυγες, ελπίζοντας ότι θα μπορέσουν να διασχίσουν τα σύνορα. Πρέπει να τους πείσουμε ότι αυτό δεν θα γίνει. Τότε ο καταυλισμός της Ειδομένης θα αδειάσει γρήγορα, νομίζω έως το τέλος της εβδομάδας».

Πρόσθεσε ότι υπάρχουν υπεραρκετές θέσεις γι' αυτούς τους ανθρώπους σε τρεις οργανωμένους καταυλισμούς «μόνο 20 χιλιόμετρα μακριά, όπου μπορούν να ζήσουν αξιοπρεπώς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin