Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

Δήμαρχος Κω: Ανάκληση της δημιουργίας hot spot

Τον κίνδυνο ανεξέλεγκτων καταστάσεων τόνισε σε επιστολή στον πρωθυπουργό ο Γ. Κυρίτσης.

Ο δήμαρχος της Κω ζήτησε από τον Αλέξη Τσίπρα να δώσει εντολή για να αποσυρθούν οι δυνάμεις των ΜΑΤ και να ανακληθεί η απόφαση για τη δημιουργία hot spot.


Αντιπροτείνει συζήτηση επί της πρότασης που έχει καταθέσει ο Δήμος για να δημιουργηθεί μόνο ένας χώρος καταγραφής παράνομων μεταναστών και προσφύγων στο νησί και οι καταγραφέντες να αναχωρούν εντός 24ώρου.

Ο Δήμος Κω είχε καταθέσει σχετική πρόταση προς την κυβέρνηση προτείνοντας μάλιστα 10 δημόσια, δημοτικά και ιδιωτικά ακίνητα 4-7 στρεμμάτων, στα οποία μπορούσε να εγκατασταθεί η υπηρεσία καταγραφής της ΕΛ.ΑΣ και να παρέχονται ιατρικές υπηρεσίες και ανθρωπιστική βοήθεια.

Σε δήλωσή του ο δήμαρχος αναφέρει:

«Κάνω έκκληση στον κ.πρωθυπουργό να δώσει εντολή για να αποσυρθούν τα ΜΑΤ από την Κω για να αποκλιμακωθεί η ένταση.

» Είναι υπαρκτός ο κίνδυνος να θρηνήσουμε θύματα και να οδηγηθούμε σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Ζητώ να αποδεχθεί η κυβέρνηση την μόνη ρεαλιστική και κοινωνικά αποδεκτή πρόταση που κατέθεσε ο Δήμος.»


Αντιδράσεις κομμάτων

Η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Κω καταδίκασε την βία που ασκήθηκε από δυνάμεις των ΜΑΤ σε βάρος του δημοσιογράφου Γιώργου Λιοδάκη.

«Οι αστυνομικές δυνάμεις οφείλουν να υπερασπίζονται τη νομιμότητα και τα δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών δίχως αυθαιρεσίες και μάλιστα ενάντια σε λειτουργούς της ενημέρωσης» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η ΝΕ ΠΑΣΟΚ βορείου συγκροτήματος Δωδεκανήσουν καταδίκασε επίσης τα επεισόδια: «Όχι μόνο τον ξυλοδαρμό του δημοσιογράφου από τα ΜAT αλλά την απαράδεκτη στάση της κυβέρνησης που θεωρεί ότι μόνο με την βία μπορεί να επιβάλει τις απόψεις της» αναφέρει.

Τα επεισόδια καταδίκασαν οι κομματικές οργανώσεις Κω και Ηρακλειδών του ΚΚΕ, επισημαίνοντας τις ευθύνες της κυβέρνησης.


Η κυβέρνηση κατά των κατοίκων της Κω

Η παρεμπόδιση της δημιουργίας δομών για την ταυτοποίηση των προσφύγων «μόνο αναταραχή στις τοπικές κοινωνίες προκαλεί», σχολιάζει το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

«Η απόσειση των ευθυνών των τοπικών αρχών, μόνο επιβάρυνση των τοπικών κοινωνιών επιφέρει και σ’ αυτό συμφωνεί η μεγάλη πλειοψηφία των κατοίκων της χώρας, αλλά και των πολιτικών δυνάμεων του τόπου» προσθέτει το υπουργείο και συνεχίζει:

«Μέσα σ’ ένα κλίμα απειλών από μεριάς ευρωπαϊκών κρατών, ενόψει της ανεξέλεγκτης εισόδου μεγάλου αριθμού μεταναστών και προσφύγων στην Ευρώπη μέσω της πατρίδας μας, μοναδική απάντηση αποτελεί η οργανωμένη και ελεγχόμενη διαχείριση των εισερχομένων πληθυσμών σε κέντρα υποδοχής, τόσο στα σημεία εισόδου όσο και στην ενδοχώρα, σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές και διεθνείς δεσμεύσεις και υποχρεώσεις της χώρας.»

Το υπουργείο διαβεβαιώνει στη συνέχεια, ότι «η διαχείριση σε οργανωμένους χώρους δεν επιβαρύνει τους κατοίκους, δεν διαταράσσει την καθημερινότητά τους και προστατεύει τόσο τους πρόσφυγες όσο και τον ντόπιο πληθυσμό. Ειδικά στα νησιά, των οποίων η οικονομία κατά κύριο λόγο εξαρτάται από τον τουρισμό, η οργανωμένη διαχείριση των προσφύγων και των μεταναστών αποτελεί προϋπόθεση για την αποφυγή φαινομένων που δυσφημούν την εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό».
  elzoni.gr
8/2/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin