Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016

FT: ΕΕ και Βερολίνο θέλουν να στείλουν στρατό στα σύνορα Ελλάδας - ΠΓΔΜ

Σε ασφυκτικό κλοιό εξαιτίας του προσφυγικού βρίσκεται η Ελλάδα, με τους εταίρους της στην ΕΕ να εξετάζουν το ενδεχόμενο να στείλουν στρατό στα σύνορα της χώρας μας με την ΠΓΔΜ προκειμένου να σταματήσουν οι προσφυγικές ροές προς την Ευρώπη.

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν οι Financial Times που αναφέρονται σε δημοσίευμά τους σε σχέδιο ενίσχυσης της συνοριοφυλακής σύνορα Σκοπίων - Ελλαδας. Οπως αναφέρουν, το σενάριο αυτό αυξημένες  πιθανότητες πλέον και συζητείται ευρύτερα τόσο στις Βρυξέλλες όσο και στο Βερολίνο.

Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, μεταξύ των οποίων καιΈλληνες, καθώς και Τούρκοι και άλλοι από χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβίας, θέτουν επιτακτικά το θέμα της αποστολής στρατευμάτων στα σύνορα των δύο χωρών ώστε να ελεγχθούν ή και να «κλείσουν ερμητικά» τα σύνορα της ΕΕ.

Το σχέδιο προωθεί ιδιαίτερα η Σλοβενία που το έθεσε και σε συζήτηση τον περασμένο μήνα.

Στην περίπτωση που ισχύσει αυτό το ενδεχόμενο η χώρα μας κινδυνεύει να «αποκλειστεί» από την υπόλοιπη Ευρώπη, έχοντας να αντιμετωπίσει τις ροές των προσφύγων που υπολογίζεται ότι υπερβαίνουν τα 2,5 εκατ. ψυχές.

Σημειώνεται πάντως ότι άτυπα και εν μέρει, το σχέδιο αυτό εφαρμόζεται ήδη, καθώς χώρες όπως η Ουγγαρία, η Κροατία, η Σλοβακία και η Σλοβενία, έχουν στείλει αστυνομικούς και πολιτικό προσωπικό, πραγματοποιώντας κοινές περιπολίες.

  • Αυστρία: Δεν είμαστε διατεθειμένοι να περιμένουμε την Ελλάδα
«Δεν είμαι πλέον διατεθειμένος να περιμένω μέχρι να αντιληφθεί επιτέλους η Ελλάδα πως απαιτείται μια λύση στην προσφυγική κρίση», αναφέρει σε μία εκ νέου κριτική εναντίον της Αθήνας, ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών Σεμπάστιαν Κουρτς, του συγκυβερνώντος - με τους Σοσιαλδημοκράτες - συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος, σε σημερινές δηλώσεις του, μετά τις εργασίες της άτυπης συνόδου των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στο Άμστερνταμ, όπως μετέδωσαν το απόγευμα αυστριακά ΜΜΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin