Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

Δημοψήφισμα στην Τσεχία σε περίπτωση Brexit προαναγγέλλει ο πρωθυπουργός της χώρας

Αν η Βρετανία εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση μετά το δημοψήφισμα που έχει προγραμματίσει για τις 23 Ιουνίου, μια συζήτηση για ένα "Czexit" (κατ' αναλογία με το "Brexit") θα πραγματοποιηθεί και στην Τσεχική Δημοκρατία, προειδοποίησε σήμερα ο πρωθυπουργός Μπόχουσαλβ Σομπότκα.

"Αν η Βρετανία εγκαταλείψει την ΕΕ, μια συζήτηση για την αποχώρηση της Τσεχικής Δημοκρατίας πρέπει να αναμένεται μέσα σε μερικά χρόνια", δήλωσε ο Σομπότκα στο τσεχικό πρακτορείο ειδήσεων CTK.

"Ο αντίκτυπος υπάρχει κίνδυνος να είναι αληθινά τεράστιος", υπογράμμισε πριν προειδοποιήσει ιδιαίτερα για τις οικονομικές συνέπειες και για τις συνέπειες στον τομέα της ασφάλειας μιας ενδεχόμενης αποχώρησης της χώρας του από την ΕΕ.

Σύμφωνα με τον Σομπότκα, η Τσεχική Δημοκρατία υπάρχει κίνδυνος να βρεθεί έτσι στη "σφαίρα επιρροής" της Ρωσίας. "Κάτι τέτοιο θα αποτελούσε μια απόλυτη άρνηση της εξέλιξης μετά το 1989", τη χρονιά που έπεσε το κομμουνιστικό καθεστώς στην Πράγα, δήλωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin