Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

Υπόσχεση Κέρι να ενημερώνει το Βελιγράδι για την έρευνα σχετικά με τους θανάτους Σέρβων διπλωματών στη Λιβύη

Ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Τζον Κέρι εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στον Σέρβο πρωθυπουργό Αλεξάνταρ Βούτσιτς και υποσχέθηκε να τον κρατά ενήμερο όσον αφορά την έρευνα για τους θανάτους δύο μελών του διπλωματικού προσωπικού της Σερβίας τα οποία σκοτώθηκαν σε αμερικανική αεροπορική επιδρομή στη Λιβύη.

Το Σάββατο η σερβική κυβέρνηση επιβεβαίωσε δημοσιεύματα των ΜΜΕ σύμφωνα με τα οποία δύο μέλη του σερβικού διπλωματικού προσωπικού στη Λιβύη που είχαν απαχθεί, η Σλάτζανα Στάνκοβιτς και ο Γιόβιτσα Στέπιτς, ήταν ανάμεσα στους ανθρώπους που σκοτώθηκαν στην αεροπορική επιδρομή στη λιβυκή πόλη Σαμπράτα.

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ «Κέρι είπε στον πρωθυπουργό» Βούτσιτς «ότι θα ενημερώνει τη σερβική κυβέρνηση και τον ίδιο προσωπικό για όλες τις λεπτομέρειες της έρευνας για τους θανάτους των Σέρβων διπλωματών η οποία διεξάγεται από τις ΗΠΑ και τις υπηρεσίες τους», ανέφερε ανακοίνωση που εκδόθηκε χθες από το γραφείο του Σέρβου πρωθυπουργού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin