Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

Βρέθηκαν στη νησίδα Κίναρο τα συντρίμμια του ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού

Στη νησίδα Κίναρο εντοπίστηκαν τελικά το πρωί της Πέμπτης τα συντρίμμια του ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού το στίγμα του οποίου είχε χαθεί από τα ραντάρ στις 2:45 τα ξημερώματα.

Το ελικόπτερο είχε απογηωθεί από τη φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού «Νικηφόρος Φωκάς». Στο πλαίσιο της άσκησης ΑΣΤΡΑΠΗ που διεξαγόταν στην περιοχή το ελικόπτερο τύπου Agusta Bell 212 έκανε νυχτερινή πτήση επιφάνειας, που σημαίνει ότι πετούσε χαμηλά.

Τα συντρίμμια εντοπίστηκαν από αέρος από άλλο ελικόπτερο που συμμετείχε στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης. Μέχρι στιγμής η τύχη των τριών επιβαινόντων (δύο υποπλοίαρχοι πιλότοι και ένας χειριστής ραντάρ) θεωρείται άγνωστη.

Η τελευταία φορά που το Agusta Bell έδωσε στίγμα ήταν όταν βρισκόταν στο ύψος της νησίδας Κινάρου, που βρίσκεται στον θαλάσσιο χώρο μεταξύ Κυκλάδων και Δωδεκανήσων, δυτικά της Καλύμνου και της Λέρου και ανατολικά της Αμοργού.
 protothema.gr
11/2/16
------
 ***Βρέθηκαν οι σοροί δύο εκ των τριών χειριστών του ελικοπτέρου που κατέπεσε στη νησίδα Κίναρος, δυτικά της Λέρου.
*** Οι χειρότεροι φόβοι για την τύχη ενός ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού, το στίγμα του οποίου χάθηκε στις 02.45 τα ξημερώματα, και του τριμελούς πληρώματός του επιβεβαιώθηκαν νωρίς το πρωί της Πέμπτης.

Τα συντρίμμια του ελικοπτέρου εντοπίστηκαν λίγα λεπτά πριν από τις 08.00 στη νησίδα Κίναρο και αργότερα βρέθηκαν νεκρά  2 μέλη του πληρώματος.


Είχαν προηγηθεί ολονύκτιες έρευνες με τη συμμετοχή πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού, ενός C-130 και ενός Σούπερ Πούμα.

-

3 σχόλια:

  1. A Greek navy helicopter crashed early on Thursday off the small island of Kinaros in the eastern Aegean Sea, killing a crew of three, a Greek Defence Ministry official said...

    "The Agusta Bell helicopter was taking part in a military exercise. It had taken off from a frigate sailing in the area and disappeared from radar around 0045 GMT. Wreckage has been found near Kinaros," the official said.

    Kinaros is an islet near the island of Amorgos.

    The official said Turkey had issued a Notice to Airmen saying the Greek rescue operation was within its maritime search and rescue region and that all efforts should be coordinated with Turkish authorities.
    Reuters

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εν τω μεταξύ, αίσθηση προκαλεί η αμφισβήτηση από πλευράς Άγκυρας των ερευνών του Πολεμικού Ναυτικού στο Αιγαίο μετά την πτώση του ελικοπτέρου.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, με ΝΟΤΑΜ Α0701/16 η Τουρκία θεωρεί παράνομη την έρευνα διάσωσης που γίνεται στην Κίναρο, εκεί όπου εντοπίστηκαν συντρίμμια του ελικοπτέρου.

    Στις 4:05 εκδόθηκε η ελληνική ΝΟΤΑΜ από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) για τη διεξαγωγή της επιχείρησης έρευνας και διάσωσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απαράδεκτη και απολύτως αβάσιμη χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος την τουρκική ΝΟΤΑΜ, μετά την πτώση του ελικοπτέρου του πολεμικού ναυτικού.

    Για τις ενέργειες έρευνας και διάσωσης ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ τόνισε οτι η Ελλάδα έχει πολύ συγκεκριμένη αρμοδιότητα σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο. «Η σημερινη νέα τουρκική αμφισβήτηση προκαλεί προβληματισμό και ανησυχία. Βέβαια, δεν είναι άγνωστη πρακτική για την Τουρκία» σημείωσε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin