Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

Προσφυγικό: Απαιτείται συντονισμός Ελλάδας – Τουρκίας

Την ανάγκη συντονισμού μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας στην διαχείριση της ροής των μεταναστών προς την Ευρώπη, συζήτησαν, μέσω τηλεδιάσκεψης, Μπαράκ Ομπάμα Ντέιβιντ Κάμερον, Φρανσουά Ολάντ και Άγκελα Μέρκελ.

Οι ηγέτες των τεσσάρων κρατών συζήτησαν την τρέχουσα κατάσταση στη Συρία και τη συνεχιζόμενη κρίση προσφύγων και μεταναστών που αντιμετωπίζει η Ευρώπη.

Σύμφωνα με γραπτή δήλωση του εκπροσώπου του Λευκού Οίκου, οι ηγέτες χαιρέτισαν την προοπτική παύσης των εχθροπραξιών στη Συρία, όπως περιγράφεται στην συμφωνία που επετεύχθη στο Μόναχο στις 11 Φεβρουαρίου, κάλεσαν όλα τα μέρη να την εφαρμόσουν πιστά και επαναβεβαίωσαν τη δέσμευσή τους για μια πολιτική διευθέτηση στη Συρία η οποία θα φέρει διαρκή ειρήνη και νόμιμη διακυβέρνηση για το λαό της.

Στη δήλωση επισημαίνεται ότι οι ηγέτες υπογράμμισαν τη σημασία του άμεσου τερματισμού των αδιάκριτων βομβαρδισμών του άμαχου πληθυσμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin