Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Υπό κατάρρευση η ελληνική οικονομία. Εν αναμονή των θεσμών...

Την επιστροφή του κουαρτέτου στην Αθήνα μέσα στην επόμενη εβδομάδα προκειμένου να προχωρήσει το ζήτημα της αξιολόγησης αναμένει η κυβέρνηση, καθώς χθες το Χρηματιστήριο κατέρρευσε εν μέσω πολιτικής αβεβαιότητας αλλά και των έντονων κοινωνικών αντιδράσεων για το ασφαλιστικό και το φορολογικό.

Δραματική πτώση κατέγραψαν οι τιμές των μετοχών στη χρηματιστηριακή αγορά, η οποία υποχώρησε πλέον και κάτω από τα χαμηλά του Ιουνίου του 2012, τις 471 μονάδες.

Παράλληλα, ισχυρές πιέσεις δέχθηκαν και οι ευρωπαϊκές, με επίκεντρο τις τραπεζικές μετοχές, κινούμενες σε χαμηλά 15 μηνών.

Οι επενδυτές «ξεπούλησαν» τις τράπεζες, με τον τραπεζικό δείκτη να καταγράφει απώλειες που προσέγγισαν το 25% και να σημειώνει νέα ιστορικά χαμηλά.

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 464,23 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 7,87%.

Στο μεταξύ, σκληρή κόντρα ξέσπασε ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση εξαιτίας του Χρηματιστηρίου.

«Ο κ. Κουμουτσάκος δεν έχει προφανώς υπ’ όψιν του τι ακριβώς συμβαίνει σήμερα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, τα οποία καταγράφουν ιστορικά χαμηλά 16μήνου, στη σκιά οικονομικών και πολιτικών συγκυριών παγκοσμίου βεληνεκούς», σχολιάζει το Μέγαρο Μαξίμου, απαντώντας σε ανακοίνωση του εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος εξέφρασε την ανησυχία του για τη «βουτιά» στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Όπως αναφέρει το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, «όσο κι αν ο κ. Κουμουτσάκος επιθυμεί να αποδώσει την παγκόσμια χρηματιστηριακή αναταραχή στην ελληνική κυβέρνηση, φοβούμαστε ότι η πραγματικότητα και η κοινή λογική τον διαψεύδουν».

Καλεί επίσης τον κ. Κουμουτσάκο «να είναι πιο προσεκτικός» και τονίζει ότι η κυβέρνηση εργάζεται σταθερά για ανάκαμψη και τη σταθερότητα της οικονομίας.


  • Γ. Κουμουτσάκος: Η κατάρρευση του Χρηματιστηρίου επιβεβαιώνει τους φόβους μας

Τη βαθιά ανησυχία της Νέας Δημοκρατίας για την πτώση που κατεγράφη στο Χρηματιστήριο Αθηνών τη Δευτέρα εξέφρασε νωρίτερα ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Γιώργος Κουμουτσάκος, τονίζοντας ότι «επιβεβαιώνει τους χειρότερους φόβους μας».

Ο κ. Κουμουτσάκος κάνει λόγο για «αίσθηση διογκούμενης πολιτικής αβεβαιότητας, που η ίδια η κυβερνητική πλειοψηφία προκαλεί» και καλεί την κυβέρνηση να αλλάξει άμεσα πορεία και πολιτική.

«Ειδάλλως, αναλαμβάνει βαριές ευθύνες απέναντι στη χώρα και τον Ελληνικό λαό», καταλήγει.
  elzoni.gr
9/2/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin