Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016

Οκτώ τα θύματα από τον σεισμό στην Ταϊβάν

Πέντε άνθρωποι εξακολουθούν να βρίσκονται παγιδευμένοι στα ερείπια πολυκατοικίας δεκαεπτά ορόφων στην πόλη Ταϊνάν, στην νοτιοανατολική Ταϊβάν, η οποία κατέρρευσε εξαιτίας του σεισμού των 6,4 βαθμών, που σημειώθηκε στο νότιο τμήμα της νήσου νωρίς το πρωί του Σαββάτου.

Aπό τον σεισμό υπήρξαν 8 θύματα, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό.

Ενώ συνεχίζονται οι έρευνες των σωστικών συνεργείων για τον εντοπισμό των ανθρώπων αυτών που πιστεύεται ότι βρίσκονται εγκλωβισμένοι στα ερείπια, διάφορα ερωτήματα εγείρονται όσον αφορά την τήρηση των προδιαγραφών ασφαλείας κατά την κατασκευή του Wei-guan Golden Dragon Building, όπως ονομάζεται, μετά την κατάρρευσή του από τον σεισμό αυτόν κατά την έναρξη της γιορτής του Νέου Σεληνιακού Έτους.

Οι 5 από τους νεκρούς του σεισμού, μεταξύ των οποίων ένα βρέφος, ένα κοριτσάκι μόλις 10 ημερών, διέμεναν στην πολυκατοικία αυτή στην νότια πόλη Ταϊνάν.

Τα σωστικά συνεργεία κατάφεραν να ανασύρουν ζωντανούς περισσότερους από 220 ανθρώπους από τα ερείπια του κτιρίου, ενώ δεκάδες διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο, σύμφωνα με αξιωματούχο της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin