Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016

Στο μάτι του κυκλώνα η κυβέρνηση

Απέναντι σε όλους βρίσκεται η ελληνική κυβέρνηση, καθώς εξαιτίας των μέτρων που προωθεί έχει προκαλέσει την μεγαλύτερη αντίδραση μεταξύ των κοινωνικών φορέων στα τελευταία έτη.

Στο επίκεντρο βρέθηκαν οι αγρότες, οι οποίοι κατάφεραν να συγκεντρωθούν στην Αθήνα και να διαμαρτυρηθούν με τα τρακτέρ τους στο κέντρο της πόλης.

Έξω από τη Βουλή έφτασαν τα 20 τρακτέρ από τη Νίκαια της Λάρισας και οι αγρότες που έκαναν μαζί τους πορεία από την Ομόνοια.

Μαζί διαδήλωσαν οι επιστημονικοί φορείς, ενώ στο αγροτικό συλλαλητήριο συμμετείχε και η ΑΔΕΔΥ.

Νωρίτερα, η «απόβαση» των αγροτών στην Αθήνα σφραγίστηκε από επεισόδια με τραυματισμούς αστυνομικών, προσαγωγές, δακρυγόνα, πετροπόλεμο και ζημιές στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Την ίδια ώρα, σφοδρή ήταν η σύγκρουση που συνεχίστηκε μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τις τηλεοπτικές άδειες.

Από την πλευρά τους, οι έξι σταθμοί πανελλαδικής εμβέλειας που είναι μέλη της Ένωσης Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (ALPHA, ANTENNA, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, MEGA, SKAI και STAR) έκαναν λόγο για «συκοφαντία» και «συνειδητή παραπλάνηση των πολιτών».

Όπως αναφέρουν τα μέλη της ΕΙΤΗΣΕΕ, κανένας από τους σταθμούς δεν έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές στο Δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία και τις τράπεζες. Σημειώνουν επίσης ότι αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι και οι έξι εταιρείες διαθέτουν φορολογική, ασφαλιστική και τραπεζική ενημερότητα.

Συνεχίζοντας, υπογραμμίζουν ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως καθυστέρηση σε καταβολή δόσεων και άλλων υποχρεώσεών τους προς το Δημόσιο, τις τράπεζες και τα ασφαλιστικά ταμεία στο πλαίσιο των διαδικασιών που ο νόμος ορίζει.

Στην Αθήνα ο Τουσκ

Στο μεταξύ, στην Αθήνα έρχεται την Τρίτη ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, ο οποίος θα έχει την ίδια μέρα συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Όπως ανακοινώθηκε, η επίσκεψη πραγματοποιείται εν όψει της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. την Παρασκευή.

Τις προηγούμενες και επόμενες μέρες ο κ. Τουσκ θα βρεθεί σε άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και θα έχει συναντήσεις με τους ηγέτες των χωρών αυτών.
  elzoni.gr
  13/2/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin