Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

Τουρκικό «τελεσίγραφο» σε Ρωσία και Κούρδους

Νέα αυστηρή προειδοποίηση στέλνει η Άγκυρα στη Μόσχα και στο Κουρδικό Αυτονομιστικό Κίνημα σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στο βόρειο κομμάτι της Συρίας, διά του στόματος του πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου.

Ο πρωθυπουργός Νταβούτογλου πραγματοποιεί σημαντικές δηλώσεις λίγο πριν από την άφιξή του στην Ουκρανία.

Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι το Κουρδικό Κίνημα έχει μετατραπεί σε ένα «εργαλείο» του ρωσικού επεκτατισμού. Δηλώνει ότι η Ρωσία επιχειρεί να εκφοβίσει την Τουρκία και την παγκόσμια κοινή γνώμη με την απειλή ότι οι εξελίξεις στη Συρία οδηγούν την υφήλιο σε έναν νέο παγκόσμιο πόλεμο.

Zητεί από τη χώρα του να λάβει υπόψη της αυτή την πραγματικότητα και ισχυρίζεται ότι τα τελευταία πέντε χρόνια, στους πολέμους της Συρίας, του Ιράκ, της Υεμένης και της Ουκρανίας, η κυβέρνησή του πραγματοποίησε προσεκτικά βήματα και δεν αναμίχθηκε σε αιματηρές συγκρούσεις.

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι η Τουρκία δεν θα λάβει τα απαιτούμενα «μέτρα», όπου και όποια στιγμή και αν χρειαστεί. Για αυτό τον λόγο, ζητεί από τον τουρκικό Τύπο να μη διαδίδει το μήνυμα ότι η Τουρκία εισέρχεται σε έναν νέο πόλεμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin