Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016

Τσαβούσογλου: Η Σαουδική Αραβία θα στείλει μαχητικά στην τουρκική βάση του Ιντσιρλίκ

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, δήλωσε ότι η Σαουδική Αραβία θα αποστείλει μαχητικά και στρατιωτικό προσωπικό στην τουρκική αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ- ωστόσο τόνισε ότι είναι ασαφής ακόμα ο αριθμός των αεροσκαφών και των στρατιωτικών που θα σταλούν.

«Σε κάθε συνάντηση του συνασπισμού δίναμε έμφαση στην ανάγκη για μια εκτενή στρατηγική με προσανατολισμό στα αποτελέσματα στη μάχη κατά του Daesh (ISIS/ Ισλαμικό Κράτος» δήλωσε ο Τσαβούσογλου στην τουρκική εφημερίδα Yeni Safak, μετά από ομιλία του σε συνάντηση στο Μόναχο, όπου έλαβαν χώρα συζητήσεις για μέτρα σχετικά με τον συριακό εμφύλιο.

«Εάν έχουμε μια τέτοια στρατηγική, τότε η Τουρκία και η Σαουδική Αραβία ενδεχομένως να ξεκινήσουν μια χερσαία επιχείρηση. Κάποιοι εξακολουθούν να λένε ότι η Τουρκία είναι απρόθυμη στη μάχη κατά του Daesh, παρά τις πιέσεις της για πιο χειροπιαστές προτάσεις» είπε ο Τούρκος ΥΠΕΞ, συμπληρώνοντας ότι Σαουδάραβες αξιωματικοί επισκέφτηκαν τη βάση για διερευνητικούς σκοπούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin